Prof. mr. André Nuytinck is Mr. van de week

Foto van André Nuytinck

Prof. mr. André Nuytinck, hoogleraar privaatrecht bij Erasmus School of Law en de Radboud Universiteit Nijmegen, weidt op de website van Mr. Online uit over zijn veertigjarig jubileum en het geven van onderwijs in deze tijden van corona.

In het artikel vertelt prof. Nuytinck uitvoerig hoe hij het geven van digitaal onderwijs ervaart. “Deze periode is echt heel vervelend. Ik zweer bij ‘live’ onderwijs en mis het intermenselijk contact met mijn studenten en met mijn cursisten in het postacademisch onderwijs zeer”, aldus prof. Nuytinck.

Tevens sprak Mr. Online met prof. Nuytinck over zijn bemoeienis met de Tijdelijke wet COVID-19 Justitie en Veiligheid. Het betrof artikel 26 van deze wet: dit artikel werd als te onzorgvuldig geformuleerd ervaren. Prof. Nuytincks bemoeienis zorgde ervoor dat de minister tijdens de behandeling in de Eerste Kamer uitsprak dat in een ‘Skypetestament’ opgenomen uiterste wilsbeschikkingen niet vernietigbaar zijn. Prof. Nuytinck ontving veel complimenten op social media en zelfs een like van de minister. “Wetenschappers en praktijkjuristen zijn dik tevreden met deze uitkomst. Heel goed voor de rechtszekerheid!”.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen