Pieter Verrest wordt voltijds hoogleraar en sectievoorzitter Strafrecht bij Erasmus School of Law

Foto van Pieter Verrest

Met ingang van 18 mei 2020 zal prof. mr. Pieter Verrest als voltijds hoogleraar straf(proces)recht aan de slag gaan; hij wordt per die datum tevens voorzitter van de sectie Strafrecht binnen Erasmus School of Law.

Sedert 2015 is prof. mr. Verrest als hoogleraar strafrecht verbonden aan Erasmus School of Law, maar tot op heden combineerde prof. Verrest zijn hoogleraarschap met de functie van coördinerend raadadviseur en programmadirecteur modernisering Wetboek van Strafvordering bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Als sectievoorzitter neemt prof. Verrest de positie over van prof. mr. Paul Mevis, die het sectievoorzitterschap de afgelopen jaren heeft vervuld.

Over prof. Verrest

In 2011 promoveerde prof. Verrest aan de Radboud Universiteit met een onderzoek naar de rol van de rechter-commissaris in het strafproces. Dit proefschrift werd geschreven in een tijd waarin de rol van de rechter-commissaris een belangrijk onderwerp van debat was in zowel de wetenschap, als de praktijk en de wetgeving.

Prof. Verrest is sinds 2015 werkzaam als hoogleraar straf(proces)recht aan Erasmus School of Law, met als specialisatie Europees en Internationaal strafrecht. Prof. Verrest richt zich in zijn onderzoek en onderwijs op actuele vraagstukken op het terrein van het strafrecht. Hij gebruikt daarbij interdisciplinaire, Europese en rechtsvergelijkende invalshoeken. In 2016 hield hij zijn oratie, getiteld ‘Europese idealen’. In 2018 verscheen, in gezamenlijke redactie met prof. Mevis, ‘Rechtsvergelijkende inzichten voor de modernisering van het Wetboek van Strafvordering’, als resultaat van een door prof. Verrest georganiseerd internationaal congres in Rotterdam.

Eerdere werkzaamheden

Prof. Verrest was lange tijd werkzaam bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid, waar hij de afgelopen jaren als programmadirecteur leiding gaf aan de modernisering van het Wetboek van Strafvordering. Eerder werkte hij als wetgevingsjurist aan wetgeving over een groot aantal verschillende strafrechtelijke en strafprocesrechtelijke onderwerpen en de strafrechtelijke samenwerking tussen landen. Uit hoofde van zijn functie was hij vaak betrokken bij de totstandkoming van nieuwe EU-wetgeving in Brussel en nam hij deel aan de onderhandelingen over internationale verdragen.

Het bestuur van Erasmus School of Law dankt prof. Mevis voor zijn rol en bijdragen als sectievoorzitter. Zij feliciteert prof. Pieter Verrest en wenst hem veel succes met zijn werkzaamheden.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen