Mijn ervaring als Student-Assistent bij Erasmus School of Law

Studenten wandelen in de herfst op de campus.

Toen ik mijn studie aan Erasmus School of Law begon, had ik nooit kunnen vermoeden hoezeer mijn tijd hier mijn toekomst zou vormen. Naast het behalen van mijn diploma heb ik een groot deel van mijn studietijd gewerkt als student-assistent in team Studievoorlichting, waardoor ik me goed heb kunnen voorbereiden op mijn professionele carrière. Maar bovenal ben ik terecht gekomen in een zeer enthousiaste groep van betrokken collega’s. In deze blog zal ik iets meer toelichten over de functie van student-assistent en zal ik mijn ervaring delen als student-assistent in team Studievoorlichting.  

Wat doet een student-assistent?  

Een student-assistent is een veelzijdige kracht die verschillende ondersteunende taken op zich neemt binnen een academische setting. Denk aan het helpen bij onderzoek, administratieve taken en het organiseren van evenementen. Het is een perfecte manier om je academische en professionele vaardigheden te versterken terwijl je nog studeert. Bovendien is het een mooie aanvulling op je cv en een kans jezelf te onderscheiden op de arbeidsmarkt.  

Binnen Erasmus School of Law zijn er verschillende teams waar je als student-assistent aan de slag kunt. Zo ben ik werkzaam geweest binnen het team Studievoorlichting. Dit team houdt zich bezig met de marketing en voorlichting van al onze bachelor- en masteropleidingen. In het bijzonder is dit team namens Erasmus School of Law verantwoordelijk voor het organiseren van de open dagen.  

Een kijkje achter de schermen  

Als student-assistent binnen team Studievoorlichting kreeg ik onder andere de kans om mee te werken aan de organisatie van meeloopdagen, de Bachelor Open Dag en de Master Open Dag. Deze evenementen zijn cruciaal voor het aantrekken van nieuwe studenten en het informeren van potentiële studenten over wat onze faculteit te bieden heeft. Mijn taken varieerden van het beantwoorden van vragen van studiekiezers tot het presenteren van de opleidingen tijdens de open dagen.  

Buiten deze evenementen hield ik me bezig met het bijhouden van onze mailbox en het (telefonisch) beantwoorden van allerlei vragen van studiekiezers. Ik heb bovendien diverse informatieve blogs geschreven voor studiekiezers en studenten.  

Het is een vrij veelzijdige functie, waarbij de nadruk ligt op de marketing van onze faculteit en de opleidingen die zij te bieden heeft. Dit was voor mij de ideale afwisseling van mijn rechtenstudie, omdat het een ander perspectief biedt en je met iets compleet anders bezig bent, maar wel voor een doelgroep die je zelf goed kent.  

Open Dagen 

De open dagen waren altijd een hoogtepunt. Dit zijn grootschalige evenementen waar we duizenden bezoekers verwelkomen en kennis laten maken met Erasmus School of Law. Ik hielp bij het plannen van deze dagen en hielp bij het presenteren van de opleidingen in onze prachtige Aula. Het was bijzonder om te zien hoe enthousiast iedereen is op deze inspirerende dagen.  

Dus...! 

Als je op zoek bent naar een manier om je studietijd aan Erasmus School of Law te verrijken, raad ik je ten zeerste aan te solliciteren voor een positie als student-assistent. Het is dé bijbaan om waardevolle vaardigheden op te doen, een netwerk op te bouwen en een zinvolle bijdrage te leveren aan de universiteit.  

Mocht je nog vragen hebben over de werkzaamheden, de mogelijkheden of andere verwante zaken? Neem dan vooral contact op via studievoorlichting@law.eur.nl  

 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen