In Memoriam prof. mr. J.H. Wansink

In memoriam - tekst

Bedroefd hebben we kennisgenomen van het overlijden van   

Prof. mr. J.H. Wansink 

Professor Han Wansink (1946) was emeritus hoogleraar Verzekeringsrecht. Vanaf 1974 kwam hij als wetenschappelijk medewerker in dienst bij Erasmus School of Law, op 1 september 1994 werd hij benoemd tot bijzonder hoogleraar aan onze faculteit. 

Ook zijn studie heeft hij in Rotterdam genoten. Prof. Wansink was één van de eerste studenten aan Erasmus School of Law. De faculteit werd in 1963 opgericht, Wansink begon in 1964 met studeren. Hij koos voor Rotterdam omdat zijn vader voor de oorlog hier ook gestudeerd had. 

Naast zijn aanstelling bij Erasmus School of Law werd hij in 2003 voor één dag in de week aangesteld als hoogleraar Verzekeringsrecht aan de Universiteit Leiden. Die beide functies heeft hij tot aan zijn emeritaat in 2011 gecombineerd. Hij schreef het Asser-deel Verzekering (eerste tot en met vierde druk) en heeft daarnaast veel nevenfuncties gehad, waaronder het raadsheerplaatsvervangerschap bij het Hof Den Haag, het lidmaatschap van de Tuchtraad Assurantiën. Verder was hij voorzitter van de Toetsingscommissie Gezondheidsgegevens. 

Han Wansink bracht het evenwicht, dat tussen de partijen in het verzekeringsrecht een zo belangrijke rol speelt, helder en met oog voor de achterliggende belangen in kaart. Wij zijn hem dankbaar voor de manier waarop hij – tot zijn emeritaat in 2011 en ook daarna nog – vele generaties studenten heeft weten te enthousiasmeren voor dit vakgebied, alsook voor de promotieonderzoeken die hij vanuit onze faculteit begeleid heeft.

We verliezen in hem een van de meest invloedrijke en toonaangevende wetenschappers op het gebied van het verzekeringsrecht.

Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte toe.

Namens het bestuur van Erasmus School of Law 

Prof. mr. Harriët Schelhaas
Decaan

Namens de oud-medewerkers van het voormalige Verzekeringsinstituut

Prof. mr. Mop van Tiggele-van der Velde
Hoogleraar Verzekeringsrecht

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen