Marc Schuilenburg benoemd tot lid van de Wetenschappelijke Adviesraad Politie

Marc Schuilenburg, hoogleraar Digital Surveillance aan de Erasmus School of Law, is recentelijk benoemd tot lid van de Wetenschappelijke Adviesraad Politie (WARP). Met deze benoeming zet Schuilenburg zijn expertise op het gebied van digitale surveillance, veiligheid en privacy in om de Nationale Politie te ondersteunen bij het omgaan met complexe, hedendaagse vraagstukken.

Wat is de Wetenschappelijke Adviesraad Politie?

De Wetenschappelijke Adviesraad Politie (WARP) is een onafhankelijk adviesorgaan dat de korpschef van de politie adviseert over de rol en het functioneren van de politie. Dit advies kan zowel op verzoek van de korpschef als op eigen initiatief van de raad worden gegeven. Jaarlijks levert de WARP één of meerdere rapporten waarin zorgvuldig afgewogen en wetenschappelijk onderbouwde adviezen worden gepresenteerd.

De raad richt zich op strategische en toekomstgerichte vraagstukken, waarbij actuele maatschappelijke ontwikkelingen en wetenschappelijke inzichten centraal staan. Dit kan variëren van thema’s als datagedreven politiewerk tot de veranderende aard van misdaad en veiligheid in Nederland. Naast het verstrekken van adviezen speelt de WARP ook een belangrijke rol in het agenderen van relevante onderwerpen en het stimuleren van het publieke debat over maatschappelijke kwesties die verband houden met het politiewerk.

Schuilenburg en zijn expertise

Marc Schuilenburg is een vooraanstaande wetenschapper op het gebied van digitale surveillance en privacy, twee thema’s die in een steeds meer gedigitaliseerde samenleving van groeiend belang zijn voor de politieorganisatie. Zijn benoeming in de WARP benadrukt het belang van wetenschappelijke inzichten bij het ontwikkelen van beleid en strategieën die de politie voorbereiden op de uitdagingen van de toekomst.

Met zijn academische achtergrond en praktijkervaring zal Schuilenburg zich onder meer richten op de rol van technologie binnen het politiewerk. Hoe kan de politie hiervan zoveel mogelijk profiteren? Maar ook: hoe kunnen ethiek en de rechtsstaat deze nieuwe technieken beheersbaar houden? Schuilenburgs bijdrage zal zo de politie helpen een balans te vinden tussen het benutten van technologische mogelijkheden en het waarborgen van fundamentele rechten.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen