De inschrijving voor de Brouwer Vertrouwensprijs is geopend

Dit jaar wordt de Brouwer Vertrouwensprijs voor de zesde keer uitgereikt door de Koninklijke Hollandsche Maatschappij Der Wetenschappen (KHMW). Deze prijs wordt uitgereikt aan een initiatief dat het onderling vertrouwen in de Nederlandse samenleving bevordert.

Onderling vertrouwen is van fundamenteel belang om als samenleving goed te kunnen functioneren. Toch zijn er zaken die het vertrouwen in de samenleving ondermijnen, zoals polarisatie in politiek en media, maar ook onzekerheid over de juistheid van informatie. 

De Brouwer Vertrouwensprijs 

Met de Brouwer Vertrouwensprijs van € 100.000,- stimuleert de KHMW de verdere ontwikkeling van een bestaand project dat bewezen succesvol bijdraagt aan het versterken van het onderling vertrouwen in Nederland. Een wetenschappelijke onderbouwing van het initiatief is vereist. De prijs is bedoeld om het initiatief sneller en grootschaliger te ontwikkelen. 

Het is de zesde keer dat de Brouwer Vertrouwensprijs uitgereikt wordt. Eerdere prijswinnaars zijn bijvoorbeeld de stichting Privacy by Design voor hun werk om op een veiligere manier persoonsgegevens te kunnen tonen en de stichting Buddy to Buddy voor hun matchingstraject gericht op het doorbreken van het sociale isolement van (ex-)vluchtelingen en het vergroten van de betrokkenheid van Nederlandse inwoners bij de opvang en integratie van vluchtelingen.  

 

Het is voor iedereen mogelijk om initiatieven aan te melden die kans maken op de Brouwer Vertrouwensprijs. Via het nominatieformulier kunnen kandidaten zich tot en met 30 september nomineren.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen