Commissie bezwaarschriften | Secretaris

Bij de afdeling Juridische Zaken, unit Rechtsbescherming,  is plaats voor een

Secretaris Commissie bezwaarschriften

 24 uur per week

Wil jij meewerken aan een afdeling in ontwikkeling? Ben jij gegrepen door zaken en ontwikkelingen die verband houden met het recht? Zie jij een uitdaging in de vele nieuwe taken die op onze gemeenten afkomen en voel jij je als secretaris ook daadwerkelijk betrokken bij andermans belang?

Zo ja, dan ben jij de inspirerende, enthousiaste en deskundige collega die wij zoeken!

Wat ga je doen?

De afdeling Juridische Zaken, unit Rechtsbescherming, verzorgt het secretariaat van de Commissies bezwaarschriften van de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Ook verzorgt de afdeling het secretariaat van de Commissie bezwaarschriften Personeelszaken van de GR BAR-organisatie.

Als secretaris ben je verantwoordelijk voor het bezwaarproces. Daarnaast verleen je inhoudelijke ondersteuning aan voorzitter en leden van de commissies. Je bereidt zittingen voor en draagt zorg voor het op tijd opstellen van de commissieadviezen. Je zult voornamelijk actief zijn in het sociaal domein.

Naast het reguliere secretariswerk verwachten we ook van jou een actieve bijdrage in de ontwikkeling van de bezwaarschriftbehandeling. Denk daarbij aan ambtelijke horen, onderhoud en verbetering van de bezwaarprocedure, het opstellen van een jaarverslag van een commissie, enzovoorts.

Je voert de werkzaamheden uit in samenwerking met een aantal collega-secretarissen en de administratie. Houd er rekening mee dat commissievergaderingen regelmatig in de avonduren plaatsvinden en dat de locatie wisselt tussen de drie gemeentehuizen.

 Wat vragen wij van je?

Als secretaris van een Commissie bezwaarschriften ben je in staat om bezwaarschriften te beoordelen tegen de achtergrond van actuele bestuursrechtelijke regelgeving en jurisprudentie. Je hebt parate en actuele kennis van het algemene bestuursrecht en bestuursprocesrecht en affiniteit met het socialezekerheidsrecht. Je beschikt over een proactieve houding, je bent uitstekend in staat om zelfstandig en zorgvuldig te werken. Je bent flexibel en een verbinder. Als secretaris ben je zondermeer klant- en resultaatgericht en kun je snel schakelen. Je bent sterk in probleemanalyse en kan omgaan met tijdsdruk. Vanzelfsprekend beschik je over competenties als analytisch vermogen en een goede schrijfvaardigheid. Je bent in het bezit van een relevante HBO- of WO-opleiding. Ervaring als juridisch adviseur of commissiesecretaris bij een overheidsorgaan is een pré.

Wat hebben wij jou te bieden?
Reken bij de BAR-gemeenten op een functie die weliswaar bij andere gemeenten óók in naam bestaat, maar niet in de unieke constructie van drie samenwerkende gemeenten. Dat maakt je werk uitdagender. Plezierig is ook dat we een flexibele werkgever zijn: je kunt thuis werken én op één van de drie gemeentehuizen. En qua arbeidsvoorwaarden: schaal 10 bruto bij een 36-urige werkweek. Daarnaast hebben we uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een individueel keuzebudget, deelname aan de ABP-pensioenregeling, reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en een ouderschapsverlofregeling.

Interesse?
Als je jezelf herkent in bovenstaand profiel en de functie spreekt je aan, stuur dan je sollicitatie met cv voor 2 juni 2018 via de button solliciteren. Voeg bij je sollicitatie een recent stuk van je hand, bijvoorbeeld een advies, artikel of scriptie.

Meer informatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jos van der Waal, afdelingsmanager Juridische Zaken, via e-mail J.v.d.waal@bar-organisatie.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen