80 jaar sinds het bombardement van Rotterdam

Jaarlijks herdenken we het bombardement op Rotterdam van 14 mei 1940. Ook in deze bijzondere tijden is het belangrijk om de rijke geschiedenis van onze stad Rotterdam niet te vergeten en daarom herdenken we het bombardement op Rotterdam vanuit huis.

RTV Rijnmond presenteert vandaag tussen 13:00 tot 13:45 uur een herdenkingsprogramma in aangepaste vorm. Muzikanten en sprekers leveren allen een bijdrage vanuit hun eigen woon- of werkomgeving. Het programma voor de herdenking op RTV Rijnmond is hier te vinden.

Naast het herdenkingsprogramma op RTV Rijnmond staat er in de Rotterdamse binnenstad een aantal schermen met afbeeldingen uit de tijdsperiode van het bombardement en heeft het AD Rotterdams Dagblad een dossier aangelegd over de herdenking van het bombardement. 

Het Huis Der Zotheid organiseert sinds 2015 ook een jaarlijkse herdenking, waarbij zoveel mogelijk Rotterdammers op een straathoek aan de brandgrens een gedicht voordragen. Dit jaar verloopt dit ook anders: Rotterdammers worden dit jaar gevraagd het gedicht vanuit de deuropening, het raam, het balkon of de voortuin voor te dragen. Het programma en het gedicht van dit jaar (‘Het Hart’ van J.C. Bloem) zijn beide hier te vinden.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen