Groslijst onderzoeksideeën

gloeilampen met het woord idee erboven
Mensen met een gloeilamp in hun handen

Één van de doelen van het WPR is om innovatieve methoden te bedenken/verkennen voor het verbeteren van de risicoverevening. Hierbij gaat het om potentiële modelaanpassingen die nog niet rijp zijn voor de onderzoeksagenda van de Werkgroep Ontwikkeling Risicoverevening (WOR) maar wel potentie hebben voor de langere termijn. De uitkomsten van dergelijk onderzoek kunnen input geven voor de WOR-onderzoeksagenda. 

ESHPM werkt momenteel aan een groslijst van onderzoeksideeën. De lijst is gebaseerd op ideeën die zijn ingebracht tijdens de kick-off van het WPR op 26 januari 2024 aangevuld met suggesties vanuit de WPR-klankbordgroep en eigen ideeën van ESHPM. De onderzoeksideeën zijn gegroepeerd naar de volgende thema’s: 

  1. Innovatieve maatstaven voor prikkelwerking
  2. Innovatieve maatstaven voor gelijk speelveld 
  3. Innovatieve methoden voor modelverbetering 
  4. Innovatieve methoden voor risicodeling 
  5. Innovatief onderzoek naar de impact van risicoverevening

Naar verwachting wordt de groslijst begin 2025 gepubliceerd. De lijst zal dan openbaar worden gemaakt zodat alle betrokken partijen hier hun voordeel mee kunnen doen! 

Gerelateerde content
Op 26 januari 2024 vond de kick-off plaats van het WPR. Met meer dan 50 vereveningsexperts is gebrainstormd over de doelen en invulling van het WPR.
Richard van Kleef

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen