Erasmus Universiteit Rotterdam viert 110e verjaardag!

Het academisch jaar 2023/2024 is een speciaal jaar voor de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De universiteit bestaat namelijk 110 jaar! Om dit te vieren zijn er wandelingen door de stad, gaan professors die langs op basisscholen om les te geven in toga en is er een speciale editie EURvision Songfestival. Kortom, het wordt een feestelijk jaar.

De officiële start van de 110e verjaardag van onze universiteit is de Opening Academisch Jaar. Dit vierden we op maandag 4 september 2023 in de Laurenskerk midden in de stad. Het was de aftrap van een jaar waarin we samen leren, ontdekken en vieren. De Dies Natalis, op 8 november, is natuurlijk de echte verjaardag van onze universiteit. 

Alumni zijn een integraal onderdeel van onze universiteit; zonder hen zouden wij er niet zijn. Daarom vieren we het lustrum ook graag met hen. Alumni zijn van harte welkom om het lustrum mee te vieren en aan te sluiten bij meerdere georganiseerde activiteiten. Hieronder een voorproefje van de activiteiten die dit academisch jaar op de agenda staan zijn: 

  • Brain Awareness Week – maandag 11 maart 2024, 09:00 t/m zondag 17 maart 2024, 16:00 
    De Brain Awareness Week is een publieke voorlichtingsactiviteit waarbij verschillende activiteiten worden georganiseerd in de stad Rotterdam. Het doel van deze activiteiten is om kinderen, tieners en volwassenen voor te lichten over hoe de hersenen werken, hoe je voor de hersenen kunt zorgen en over de algehele gezondheid van de hersenen. 

  • Leven Lang Leren Festival - maandag 13 mei 2024, 09:00 t/m zondag 19 mei 2024, 21:00
    Gedurende één week in het voorjaar van 2024 kleurt heel Rotterdam Erasmusgroen voor het Leven Lang Leren Festival. Rotterdammers jong en oud, met en zonder opleiding, van boven en onder de rivier maken op een laagdrempelige manier kennis met Erasmus Universiteit Rotterdam en ontdekken dat leren leuk is!

  • Heartbeat Festival 2024 - donderdag 13 juni 2024, 16:00 - 22:00 
    Het HeartBeat Festival draait om plezier, levendigheid, vrienden ontmoeten, duurzaamheid, kleurrijkheid, ondernemerschap, inclusie, feest en het verbinden van studenten, personeel, alumni en families! 

Meer informatie over alle lustrumactiviteiten vind je op de website van de EUR

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen