Yijing Wang ontvangt COST Action Grant voor klimaatrampenbestrijding

Fire fighter in wildfire
Portrait picture of Yijing Wang

Dr. Yijing Wang van Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC) heeft de COST Action Grant van 500.000 euro in ontvangst mogen nemen voor het 4-jarig project "AlertHub: Warning Communication Knowledge Network". Met deze beurs werkt ze mee aan een netwerk voor het bevorderen van internationale samenwerking tussen wetenschappers en praktijkmensen op het gebied van klimaatrampenbestrijding.

Samenlevingen over de hele wereld worden op steeds grotere schaal geconfronteerd met extreme weersomstandigheden, waarbij klimaatverandering een steeds belangrijkere rol speelt. Daarom heeft de COST (European Cooperation in Science and Technology) Action tot doel een Europees interdisciplinair netwerk op te zetten om internationale samenwerking en kennisoverdracht te bevorderen tussen wetenschappers en praktijkmensen die zich bezighouden met waarschuwingscommunicatie en rampenbeheer. 

Verminderen van risico's en schade

Action gebruikt een kader voor risico- en crisiscommunicatie om kennis te bevorderen, samenwerking te stimuleren en bij te dragen aan het verminderen van risico's en schade voor het publiek als gevolg van rampen die verband houden met klimaatverandering. Het doel van Action is om de algehele effectiviteit van rampenbestrijding te verbeteren en internationale samenwerking tussen wetenschappers en mensen uit de praktijk op dit belangrijke gebied te bevorderen.

Internationale samenwerking

Yijing Wang zal tijdens dit project samenwerken met 26 wetenschappers en praktijkmensen uit 15 Europese landen. Ze zullen samenwerken om de bestaande waarschuwingssystemen te analyseren, met als doel meer begrip te krijgen van de informatiestromen, cross-channel communicatie, de impact van de digitale kloof en de soorten gegevens die in overweging worden genomen bij het aanpakken van kwesties als naleving, het genereren van vertrouwen en het aanpakken van desinformatie.

Onderzoeker

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen