Nederlandstalig standaardwerk voor Prosci verandermanagement

Hoe krijgt u uw medewerkers in veranderingen?

Deze week is de Nederlandse vertaling van het standaardwerk voor Prosci verschenen. ‘CEO; Change Executive Officer?’ geeft een overzicht van belangrijkste factoren van de menskant van veranderen. Prosci is dé internationale standaard voor mens georiënteerd verandermanagement. Auteur Erik F. Steketee is docent bij Erasmus Academie.

Omgaan met weerstand

Al bijna 20 jaar onderzoekt Prosci de succes- en faalfactoren in verandermanagement. Een belangrijk onderdeel van Prosci is het ADKAR model. Het ADKAR model maakt duidelijk welke vragen en weerstand een rol spelen bij veranderingen in de organisatie. Om deze aan te pakken is een goed samenspel tussen project en organisatie, en sponsors en medewerkers van cruciaal belang.

De CEO als Change Executive Officer

Het succes van organisaties wordt voor een groot gedeelte bepaald door snelle aanpassingen en het effectief doorvoeren van veranderingen. Dit moet ook doorklinken in de rol van de CEO. Daarom pleit Steketee ervoor om de afkorting (en de rol!) van CEO te veranderen naar Change Executive Officer. In zijn boek beschrijft hij zowel de praktische aanpak van Prosci als de taken en acties van de nieuwe CEO.

Zelf aan de slag met Prosci?

Van 30 mei t/m 1 juni organiseert Erasmus Academie de praktijkleergang ‘Hoe krijgt u uw medewerkers mee in veranderingen’. Onder leiding van Erik F. Steketee maakt u kennis met de Prosci methode en past u deze direct toe op uw eigen casus. Uiteraard ontvangt u ook het bijbehorende boek.

 

CV

CV:
Erik F. Steketee studeerde economie en is initiatiefnemer van The People Side of Change welke Prosci-trainingen verzorgt in Nederland en België. Erik is in Canada en de VS getraind als Advanced Prosci Instructor. Hij heeft in binnen- als buitenland met Prosci gewerkt bij een aantal grote klanten en overheden.

Meer informatie

Bekijk de opleidingspagina
Erik F. Steketee: ‘CEO; Change Executive Officer?’ (2018) Nederlandstalig | Paperback, 80 blz. EAN: 9789463422659.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen