In transitie: hoe de pensioensector met breder perspectief naar het pensioenakkoord moet kijken

In 2020 bereikten de sociale partners en overheid het zwaarbevochten akkoord over de vernieuwing van het Nederlandse pensioenstelsel. De pensioensector rept van een grote transitie, maar dat is het eigenlijk niet, betoogt hoogleraar transitiekunde Derk Loorbach. “In de kern is het een technische exercitie, die er vooral op gericht is om zonder te korten naar een nieuw stelsel te komen.”

Naast hoogleraar is Derk Loorbach directeur van het onderzoeksinstituut DRIFT, dat onderzoek doet naar transities, maatschappelijke uitdagingen en een duurzame toekomst. Tevens is hij docent bij de opleiding ‘Certified Pensioenexecutive’ aan Erasmus Economics & Business Executive Education, onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De opleiding is bedoeld voor pensioenprofessionals en biedt een academische verdiepingsslag, bijvoorbeeld om de implementatie van het pensioenakkoord het hoofd te bieden.

  

Meer informatie

Voor alle praktische zaken en nadere informatie over de opleiding Certified Pensioenexecutive en Certified Pensioenexecutive Vermogensbeheer kunt u zich richten tot de programma manager van de opleiding:

Paola Huiting van Wijk
esaa-pensioenen@ese.eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen