Hieronder vind je antwoord op een aantal veelgestelde vragen.
Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op.
De meest recente informatie rondom dit onderwerp vind je op de studieprogramma-pagina.
Nee, het is geen vereiste om voorafgaand of gedurende de opleiding werkzaam te zijn binnen het juridische werkveld.
De deeltijdopleiding Rechtsgeleerdheid is speciaal ontworpen voor werkende professionals en heeft een richtlijn van 25 uur aan zelfstudie per week. Let op: de benodigde studietijd kan per persoon verschillen!
Nee, het collegejaar kent alleen een instroommoment in september.
De tentamens kunnen op diverse momenten ingepland worden. De datum en het tijdstip van het tentamen wordt tijdig bekend gemaakt, zodat je hier rekening mee kan houden.
Nee, tentamens kunnen alleen op de campus worden gemaakt.
Wanneer je een voorgeschiedenis hebt binnen het recht, kan het zijn dat je bepaalde vakken niet hoeft te volgen, en dus vrijstelling krijgt. Twijfel je of je vrijstelling kan krijgen? Neem contact met de examencommissie via examencommissie@law.eur.nl. Stuur hierbij relevante cijferlijsten mee.
Je vindt de actuele collegetarieven onder de feiten en cijfers.
Naast collegegeld heb je kosten aan studieboeken.
Je kan je bachelordiploma in drie jaar behalen. Ook als je deeltijd studeert. Dit betekent dat jouw deeltijd bachelordiploma dezelfde waarde heeft als het diploma van de voltijd studenten. Met je deeltijd bachelordiploma Rechtsgeleerdheid kan je alle juridische masters binnenkomen.
Naast het contactonderwijs op de vrijdag, biedt de Erasmus Universiteit Rotterdam verschillende ondersteuningsmogelijkheden:
Studieadviseur
- Vragen over onderwijsprogramma’s, studieplanning, studievoortgang, studieproblemen, studievertraging en studeren in het buitenland.
- Vragen over of melden van persoonlijke omstandigheden die de studievoortgang beïnvloeden.
- Vragen over faciliteiten voor studenten met een functiebeperking en faciliteiten voor topsporters.
Mail naar: studieadvies@law.eur.nl
Studiepunt
Vragen over roosters en cijferregistratie
Mail naar: studiepunt@law.eur.nl
Of bel naar: 010 408 15 60
Studentpsycholoog
Psychische, sociale en/of emotionele problemen, wanneer deze de voortgang van je studie belemmeren.
Maak direct een afspraak via: www.eur.nl/onderwijs/praktische-zaken/begeleiding-advies
Vertrouwenspersoon
Wanneer je te maken hebt met (seksuele) intimidatie, pesten, discriminatie, stalking en/of ongewenste behandeling.
Vind een vertrouwenspersoon op: www.eur.nl/onderwijs/praktische-zaken/begeleiding-advies
Buddyprogramma
Vind je het fijn om aan het begin van je studie gekoppeld te worden aan een ouderejaars rechtenstudent die jou op weg kan helpen in je studie en vragen kan beantwoorden die je als beginnende student in een nieuwe stad misschien hebt? Maak dan gebruik van het Buddyprogramma en meld je uiterlijk 5 september 2025 hier aan.
Studeercoaches
Wanneer je hulp kunt gebruiken bij studeren, bijvoorbeeld bij het maken van een studieplanning, het verrichten van bronnenonderzoek of het onderscheiden van hoofd- en bijzaken, kom dan naar een van de workshops die de studeercoaches organiseren. Naast het volgen van een workshop bestaat ook de mogelijkheid om een individueel coachingsgesprek te hebben met een studeercoach.
Andere hulp nodig?
De Erasmus Universiteit biedt een breed scala aan alternatieven om ondersteuning te krijgen. Ontdek welke het beste bij jouw situatie past: Platform voor Studentenwelzijn | Erasmus University Rotterdam Students | Erasmus Universiteit Rotterdam