Het studieprogramma in het kort
Economie en Bedrijfseconomie is een breed georiënteerde bacheloropleiding waarin je wordt opgeleid tot een allround econoom die uiteenlopende maatschappelijke vraagstukken uit verschillende invalshoeken kan bekijken en oplossen. Dat gebeurt aan de hand van een vast programma in de eerste twee jaar, gevolgd door een specialisatiejaar. De studie onderscheidt zich door een brede basis in algemene economie en bedrijfseconomie. Dat vind je ergens anders niet.
Het eerste jaar: een stevige basis
Het eerste collegejaar bestaat uit vijf blokken van acht weken. Per blok volg je twee vakken en werk je aan academische vaardigheden. De vakken in het eerste jaar variëren van micro- tot macro-economie, van accounting tot wiskunde, en van filosofie tot organisatie en strategie. We combineren colleges met kleinschalige werkgroepen waar je aan opdrachten kunt werken en je kunt voorbereiden op examens. In academische vaardigheden sessies, begeleid door een studentenmentor, werk je aan studievaardigheden, presentaties, schrijfvaardigheid en debatteren.
Het tweede en derde jaar: verbreden, verdiepen en toepassen
In je tweede collegejaar verdiep je je kennis van de onderwerpen die je in het eerste jaar hebt behandeld. Ook maak je kennis met nieuwe onderwerpen, zoals internationale economie, finance en marketing. Maar het gaat niet alleen om theorie: al onze vakken bestaan uit colleges en praktische opdrachten in kleine groepen.
In je derde en laatste jaar heb je zelf de regie. Je kiest je specialisatie en hebt de mogelijkheid om je studie breder te maken met keuzevakken en een minor. Dit is ook het moment om een stage te lopen of deel te nemen aan een uitwisselingsprogramma met een van onze vele partneruniversiteiten in het buitenland.
Onderwijsvormen
Ons onderwijs omvat verschillende vormen, van de traditionele grootschalige colleges tot educatieve video's, e-learning en gastcolleges. Ook zijn er kleinschalige tutorials (maximaal 30 studenten) en praktische seminars in het derde jaar (maximaal 24 studenten). Als student werk je aan groepsopdrachten, tussentijdse examens, je leest en bespreekt zowel academische als praktijkgerichte literatuur, en je werkt aan je bachelorscriptie of stageverslag tegen het einde van je studie.
Taal van je opleiding
De voertaal van Economie en Bedrijfseconomie is Nederlands. Je studieboeken zijn vanaf het eerste jaar Engelstalig. In het tweede jaar krijg je een aantal Engelstalige vakken en in het derde jaar worden al je vakken in het Engels onderwezen.
Vakkenoverzicht BSc Economie en Bedrijfseconomie
Je sluit je bachelorfase af met een scriptie over een onderwerp uit je major.
Studieschema
Disclaimer
Het bovenstaande overzicht geeft een indruk van het curriculum van dit programma. Het is niet een actueel studieschema voor zittende studenten. Zij vinden hun vakschema's op MyEUROpent extern.