De masteropleiding Fiscale Economie geeft je zowel gedurende als na je studie alle kansen om je ambities waar te maken
Annelotte Harteveld
Student Fiscale Economie
Waarom Fiscale Economie?
Ook voor mij brak het moment in 6 VWO aan; ik moest gaan kiezen wat en waar ik ging studeren. Gezien mijn passie voor economie en de uitdaging waar ik altijd naar op zoek ben, was voor mij de keuze snel gemaakt. Ik ging Fiscale Economie studeren aan Erasmus School of Economics. Inmiddels drie jaar later en een bachelor diploma verder, ben ik masterstudente Fiscale Economie.
Het curriculum
Wanneer je voor de studie Fiscale Economie kiest, ga je jezelf bezighouden met een breed en variërend vakgebied wat volop in beweging is. In de beginfase van de bacheloropleiding wordt er een stevige algemene economische basis gelegd maar naarmate je verder komt, ga je je steeds meer verdiepen in de complexe fiscaliteit. Voor sommigen was dit een reden om de overstap te maken naar een bedrijfseconomische master maar voor mij was dit juist reden om door te gaan en mij in te schrijven voor de Master Fiscale Economie.
Naast het feit dat de studie Fiscale Economie vakinhoudelijk veel voldoening geeft en op veel gebieden tastbaar is, biedt de opleiding nog meer. Zo geeft de masteropleiding Fiscale Economie zowel gedurende als na je studie alle kansen om je ambities waar te maken. Aan de hand van stages en werkstudentschappen heb je als masterstudent tijdens de studie al de mogelijkheid om zowel grote als kleine bedrijven te leren kennen en te ervaren wat je in het bedrijfsleven kunt verwachten.
Uitstekende carrièrekansen
Tot slot is Fiscale Economie een relatief kleine studie. Dit zorgt niet alleen voor uitstekende carrièrekansen maar leidt er ook toe dat je docenten en studiegenoten persoonlijk kent. Een nummer zal je dan ook nooit zijn bij deze studie.