Maak je video's voor social media, de website of het intranet (MyEUR), dan gelden er een aantal richtlijnen. Lees meer over het gebruik van leaders, naambalken en bekijk onze richtlijnen voor ondertiteling.
Download de huisstijlelementen
Download hieronder via Adobe de video-elementen voor het creëren van een video in EUR-huisstijl.
Huisstijlelementen toepassen in video's
Heb je vragen over de richtlijnen voor het gebruik van de huisstijlelementen? Neem dan contact op met huisstijl@eur.nl
Technische vragen
Voor technische vragen over de huisstijlelementen kun je contact opnemen met studio@eur.nl.
Ondertiteling
Mensen kijken steeds vaker video's op mobiele devices zonder geluid. Het is daarom verplicht om video's te laten ondertitelen. Ook Nederlandstalige video's moeten ondertiteld worden. In het Nederlands of (Brits) Engels. Zo kunnen mensen onze video's op het web en social media toch bekijken als ze bijvoorbeeld onderweg zijn.
Bekijk de richtlijnen en tips per onderdeel.
Videocontent laten ontwikkelen kan duur zijn. Vraag je daarom eerst af:
- Voor wie maak ik deze content? Wie is mijn doelgroep en hoe groot is het publiek dat ik wil bereiken?
- Op welke manier willen zij geïnformeerd, geïnspireerd of vermaakt worden?
- Op welke platformen (in welke media) is mijn doelgroep aanwezig? En lenen deze kanalen zich voor videocontent?
Als het antwoordt luidt dat je doelgroep te klein is, of niet bereikt kan of wil worden middels video's, dan kun je beter overwegen om andere media in te zetten.
Is het publiek dat je wilt bereiken groot genoeg en komt je doelgroep op kanalen waar videocontent goed tot zijn recht komt (zoals Youtube, social media of het web), dan kan het ontwikkelen van videocontent een slimme investering zijn.
Advies nodig?
Benader de marketing- en communicatiemedewerker of huisstijlcoördinator van je faculteit of afdeling, of mail naar de huisstijlcoördinator van de Professional Service Marketing & Communicatie.
Hoe valt jouw video op tussen de bergen aan content op sociale media en op het web? Hoe zorg je ervoor dat mensen niet langs jouw video scrollen?
- Gebruik de eerste drie seconden om meteen de aandacht te trekken van de kijker. Scrollen gaat namelijk snel, dus maak de kijker meteen nieuwsgierig naar meer.
- Begin je video dus niet met de leader, maar met een fragment dat een tipje van de sluier oplicht over wat er gaat komen.
- Gebruik dan, na een seconde of zes, de verkorte leader.
- Laat voor social media korte teasers (van max. 15 seconden) ontwikkelen en verwijs voor de volledige video naar de website of je Youtube-kanaal.