Vers Beton reconstrueert ondergang van Museum Rotterdam

Museum Rotterdam 4 - 15032018 (VJE)
Language & Training Centre

Afgelopen weekend sloot Museum Rotterdam definitief haar deuren, tot verdriet van de directeur en bezoekers. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Adjunct-hoofdredacteur van Vers Beton Willemijn Sneep en Susan Hogervorst, historicus en docent aan de Erasmus Universiteit, maakten een reconstructie. 

"Er speelt al ruim honderd jaar ontzettend veel rondom het museum", vertelt Sneep in een reportage van RTV Rijnmond. "Al het gedoe heeft ertoe geleid dat het museum niet functioneerde. De locatie is een centraal punt, het museum zwerft al jaren rond door de stad en heeft op heel veel plekken willen zitten. Er zijn heel veel plannen gemaakt die om allerlei redenen toch weer afgeschoten werden. Verder waren er bezuinigingen en verkeerde keuzes. Een opeenstapeling zou je het wel kunnen noemen, ja."

Historicus Susan Hogervorst sprak voor de reconstructie, een samenwerking tussen Vers Beton en OPEN Rotterdam, met (oud-)personeel van het museum en stelde hen verschillende vragen. Wat vinden zij van het besluit? En doet het museum het inderdaad allemaal zo verkeerd? "Integendeel", zegt ze. "Ik heb mensen gesproken, vooral directeuren, die juist heel lovend waren over wat Museum Rotterdam heeft laten zien."

Lees op versbeton.nl de volledige reconstructie

Bekijk de reportage van RTV Rijnmond

 

Gerelateerde content
Het Nederlands Fotomuseum is vanaf 1 juni weer open en exposeert o.a. werk van Paulien Oltheten: Stay Healty!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen