Two Chinas?

Geopolitical lecture on Taiwan and China by dr. Casper Wits

De Republiek China. Als je deze naam hoort, denk je misschien aan een van de grootste landen in Azië. Dit is echter de officiële naam van een klein democratisch land dat door slechts 13 landen ter wereld wordt erkend: Taiwan. Taiwan ziet zichzelf als een apart land, maar China ziet het als een schurkenstaat die herenigd moet worden met het vasteland. Maar waarom? Heeft dit iets te maken met zijn grote halfgeleidermarkt? En kunnen we binnenkort een invasie verwachten?

Tijdens deze geopolitieke lezing dook dr. Casper Wits in het conflict tussen Taiwan en China. Hoe komt het dat Taiwan een strategische bondgenoot van het Westen is, maar door geen enkel Westers land wordt erkend? Zijn China's militaire oefeningen in de Straat van Taiwan een voorbode van een invasie? En als dat zo is, zullen de Verenigde Staten Taiwan dan beschermen, ook al riskeren ze daarmee de Derde Wereldoorlog? Kom meer te weten over de geschiedenis van Taiwan, de aankomende verkiezingen en de toekomst van het land!

Dr. Casper Wits is universitair docent aan het Institute for Area Studies van de Universiteit Leiden. Zijn onderzoek richt zich op de diplomatieke en internationale geschiedenis van Oost-Azië na de Tweede Wereldoorlog, met een bijzondere nadruk op de ontwikkeling van het Chinese en Japanse buitenlandse beleid en de Chinees-Japanse betrekkingen in dit tijdperk.

Dit evenement is georganiseerd door Studium Generale van de Erasmus Universiteit.

Two Chinas? | Lecture on Taiwan and China by dr. Casper Wits

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen