TRESCA lanceert een online course over wetenschapscommunicatie

Light bulb with text bubbles around it

We zien dat wetenschap en feiten in twijfel worden getrokken, maar wat kunnen we eraan doen? Het TRESCA-project heeft de massive open online course (MOOC) 'Communicating trustworthy information in the digital world' ontwikkeld om deze vraag te onderzoeken en om bestaande methodes van wetenschapscommunicatie te verbeteren.  De MOOC is gratis en beschikbaar voor iedereen die geïnteresseerd is.

 

De MOOC bevat zeven modules die bestaan uit educatieve video’s en lesmaterialen. De deelnemers leren hoe digitalisering de ontwikkeling en communicatie van wetenschappelijke kennis heeft beïnvloed. De focus van de MOOC ligt op hoe een overvloed aan informatie het voor het publiek moeilijker heeft gemaakt om te ontcijferen wat juiste of onjuiste informatie is.

We bespreken deze onderwerpen vanuit het perspectief van drie belangrijke stakeholders: (sociale) wetenschappers, journalisten, en beleidsmakers. We belichten hoe deze stakeholders met elkaar en met gewone burgers in contact staan. Het doel voor de deelnemers is te ontdekken wat het publieke vertrouwen drijft en hoe mensen en organisaties dit vertrouwen kunnen verdienen en vasthouden via verbeterde communicatie.

TRESCA logo

TRESCA MOOC teaser

De MOOC ‘Communicating trustworthy information in the digital world’ is gratis, volledig in het Engels en 100% online beschikbaar. Door de flexibele deadlines kan je in je eigen tempo leren, en je ontvangt een certificaat als je de MOOC hebt afgerond.

Je kan je inschrijven op Coursera via de homepage van deze MOOC.

TRESCA project

TRESCA richt zich op betrouwbare en aansprekende wetenschapscommunicatie in een tijdperk van nepnieuws en misleidende informatie. Het primaire doel van TRESCA is te begrijpen hoe wetenschapscommunicatie kan bijdragen aan het herstel van het vertrouwen in de sociale en geesteswetenschappen. TRESCA wil het vertrouwen in de wetenschap versterken door middel van innovatie op het gebied van wetenschapscommunicatie. Het project wordt gecoördineerd door Erasmus Universiteit Rotterdam. TRESCA wordt gefinancieerd door de Europese Unie, in het kader van Horizon 2020.

Meer informatie

Bezoek de website van het TRESCA project

Bezoek de TRESCA MOOC-pagina voor meer informatie over inschrijving en om up-to-date te blijven!

Gerelateerde content
Bekend YouTubekanaal Kurzgesagt werkte samen met het TRESCA project en publiceerde een nieuwe video over wetenschapscommunicatie.
Still of Kurzgesagt's YouTube video in which they show the TRESCA project's logo
European Science-Media Hub talks about TRESCA. TRESCA’s primary goal is understanding how science communication can help rebuild trust in science and scientific…
TRESCA logo
De Europese Commissie wil helpen bij de bestrijding van het coronavirus door "het tegengaan van misleidende informatie en het ontkrachten van mythes".
TRESCA logo

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen