Treed toe tot IDEA-net’s community op LinkedIn

Representatives of IDEA-net in front of a statue of Erasmus at the Erasmus Building at campus Woudestein in Rotterdam

IDEA-net is een door de EU gefinancierd uniek samenwerkingsverband van verschillende Europese universiteiten en instellingen, dat gecoördineerd wordt door IDEA (Inclusion, Diversity, Equity & Access) Center van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Samen vormen we een gemeenschap op het gebied van inclusie, diversiteit, rechtvaardigheid en toegankelijkheid. Een van de vele manieren waarop we in contact komen met medewerkers en onderzoekers van andere onderwijsinstellingen is via onze LinkedIn groep, genaamd: An alliED Network for Inclusion in Education.

'The alliED Network for Inclusion in Education' is een openbare LinkedIn groep voor experts die in het onderwijs werken en die zich bezighouden met inclusie, diversiteit, rechtvaardigheid en toegankelijkheid.

Wat je kunt verwachten

Meedoen in the alliED Network on LinkedIn is voor iedereen die ervaringen wil delen over het werken aan IDEA topics op institutioneel-, facultair- of beleidsniveau. De LinkedIn groep wordt beheerd door het IDEA-net project dat sinds September 2022 het volgende heeft samengebracht:

  • Een online database met meer dan 50 IDEA offices, services, programma's and leiderschapsprogramma's van over heel de wereld.
  • Een (negen)-stappenplan om een centraal IDEA office op te zetten.
  • Methodes om IDEA training en support op te zetten op institutioneel niveau.

Praktische toepassingen worden gedeeld in de LinkedIn-groep, via onze nieuwsbrief en onze webinars. Op langere termijn wil het IDEA-net team meer universeel toepasbare modellen ontwikkelen op het gebied van IDEA-training en -ondersteuning. Het is een belangrijke prioriteit voor ons team om een zinvolle dialoog en betrokkenheid bij onze doelen mogelijk te maken.

Waarom we dit netwerk hebben opgericht

Ten eerste geloven we dat internationale samenwerking een waardevol middel is om IDEA-praktijken te ondersteunen bij hun duurzame ontwikkeling. We streven ernaar om de impactvolle IDEA-training en -ondersteuning te vergroten nu ons project in het laatste jaar zit.

Op dit moment worden er IDEA-workshops gegeven aan partneruniversiteiten in Belgrado, Ljubljana en Zadar. De methodologie voor deze workshops wordt ontwikkeld door ECHO (Expertisecentrum voor Diversiteitsbeleid) - een organisatie met 30 jaar ervaring in capaciteitsopbouw van IDEA in het Nederlandse onderwijssysteem.

University College Dublin, een andere partner in het project, brengt participatieve universele ontwerpbenaderingen in, met name via de richtlijnen voor een IDEA-kantoor. De Erasmus Universiteit Rotterdam, als coördinator van het IDEA-net project, brengt haar jarenlange expertise op het gebied van doelen, visie en implementatie.

Het Knowledge Innovation Centre is er trots op deze Community of Practice en de verspreiding van het project te leiden. Het zet zich in voor een continue dialoog, het delen van bronnen en professionele ontwikkeling in het onderwijs.

Nieuwsgierig naar de LinkedIn groep? Treed toe en meng je in onze gesprekken en kennisdeling: https://www.linkedin.com/groups/14406541/

#IDEAnet #Inclusion #Diversity #Equity #Access #Education

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen