Subsidie voor onderzoek naar aanpak multi-probleemgezinnen

Hoe kunnen overheden en instanties multi-probleemgezinnen het beste helpen? Deze vraag staat centraal in het onderzoek van bestuurskundigen van de Erasmus Universiteit Rotterdam, in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Daarvoor ontvangen zij een subsidie van 218.000 euro.

Met de meeste gezinnen in Nederland gaat het (redelijk) goed. Een kleine groep gezinnen heeft echter meerdere problemen die elkaar versterken, en waar ze zelf niet uitkomen. Dit noemen beleidsmakers “multi-probleemgezinnen”. Ze hebben te maken met een combinatie van schulden, huiselijk geweld, delicten, verslaving, verstandelijke beperking en dergelijke. Het oplossen van de afzonderlijke problemen door gespecialiseerde hulpverleners blijkt niet te werken. Er is een aanpak nodig die de complexiteit aan problemen als uitgangspunt heeft.

Prof. dr. ing. Geert Teisman, hoogleraar Bestuurskunde, leidt de komende vier jaar het onderzoek naar effectievere hulp voor multi-probleemgezinnen. Dat moet niet gebeuren door meer inzet bij een zichtbaar probleem, maar door te speuren naar de elementen in de huidige aanpak die elkaar teniet doen.

Lees verder.

Meer informatie

Marjolein Kooistra, mediarelaties ESSB, kooistra@essb.eur.nl

Meer nieuws ontvangen? Schrijf je in voor de Erasmus Nieuwsbrief

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen