Revolution! The History of Gender Identity

Lecture by Geertje Mak

Mannen die hun nagels lakken, genderneutrale toiletten en mensen die zich niet langer identificeren binnen de hokjes 'man' of 'vrouw'. In de afgelopen jaren is dit in veel westerse landen de mainstream geworden. Dit tot ongenoegen van conservatieve stemmen die deze 'onconventionele' en 'moderne' ontwikkelingen hekelen. Maar zijn dit nu wel echt zulke nieuwe ontwikkelingen? Of heeft genderidentiteit een diffusere geschiedenis dan veel mensen denken?

Tijdens Revolution! namen we een duik in de geschiedenis van genderidentiteit met professor Geertje Mak. Als expert op het gebied van genderidentiteit en politiek heeft zij laten zien hoe onze historische ideeën over gender niet altijd overeenkomen met de historische feiten. Hoe is ons begrip van gender veranderd in de afgelopen 100 jaar? Wat is het verschil in ons begrip van 'mannelijk' en 'vrouwelijk' nu en toen? En wat zijn de politieke implicaties van deze veranderingen?

Prof. dr. Geertje Mak is hoogleraar gender en politieke geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Haar onderzoek richt zich op het begrijpen van de geschiedenis van gender(identiteit), seksualiteit en de politieke implicaties daarvan.

Revolution! The History of Gender Identity | Lecture by prof. dr. Geertje Mak

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen