Regional Science Association International bewijst eer aan Fellow Frank van Oort

Frank van Oort, Professor of regional and urban economics at Erasmus School of Economics
Erasmus School of Economics

Frank van Oort, hoogleraar Stedelijke en Regionale Economie aan Erasmus School of Economics, heeft zich aangesloten bij de prestigieuze groep Fellows van de Regional Science Association International (RSAI). Dit heugelijke feit werd gevierd tijdens de slotceremonie van het 62e congres van de European Regional Science Association in Alicante, Spanje, op vrijdag 1 september 2023.

RSAI-fellows zijn vooraanstaande wetenschappers met een bewezen staat van dienst op het gebied van regional science gedurende een aanzienlijk deel van hun wetenschappelijke carrière.

Frank van Oort standing on stage receiving a plaque joining the RSAI

Professor Frank van Oort, tevens academisch directeur van het Institute of Housing and Urban Development Studies aan Erasmus Universiteit Rotterdam, is gespecialiseerd in agglomeratie-economieën, stedelijke economie, economische geografie, planning en huisvesting, economische netwerken, stedelijke geografie, ruimtelijke planning, kenniseconomie, de Europese regionale ontwikkeling en de stedelijke ontwikkeling in China.

Hij is redacteur van het tijdschrift Regional Studies en redacteur van het Cambridge Journal of Economy, Regions & Society. Tot 2010 was hij bestuurslid van de Regionale Wetenschapsvereniging Nederland. Hij combineert fundamenteel onderzoek met toegepast en beleidsgericht onderzoek. Naast door NWO en EU gefinancierd onderzoek doet hij bijvoorbeeld ook onderzoek bij ministeries, steden en regio’s.

Over RSAI

De RSAI, opgericht in 1954, is een internationale gemeenschap van wetenschappers die geïnteresseerd zijn in de regionale impact van nationale of mondiale processen van economische en sociale verandering. Het werk van RSAI is gebaseerd op de expertise van veel verschillende disciplines en deze multidisciplinaire aanpak helpt nieuwe theoretische inzichten te vergemakkelijken voor de aanpak van regionale problemen. Dit biedt op zijn beurt steeds meer mogelijkheden voor academici binnen de RSAI om nauwer samen te werken met planners en beleidsmakers.

De belangrijkste doelstellingen van de RSAI zijn het bevorderen van de uitwisseling van ideeën en het bevorderen van studies die zich richten op de regio, inclusief het gebruik van instrumenten, methoden en theoretische kaders, specifiek ontworpen voor regionale analyse, evenals concepten, procedures en analytische technieken van de diverse sociale en andere wetenschappen. Gewaardeerde leden van de RSAI worden tot Fellow benoemd na een zorgvuldige nominatie- en selectieprocedure, gebaseerd op een brede raadpleging van de RSAI-leden.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald de Groot, Media & Public Relations Officer bij Erasmus School of Economics: rdegroot@ese.eur.nl en 06 53 641 846.

 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen