NWO Veni-subsidie toegekend aan Matthijs Korevaar

Erasmus School of Economics

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft dr. Matthijs Korevaar van Erasmus School of Economics een individuele NWO Veni-subsidie ​​toegekend. 

De NWO Veni-subsidie, van maximaal 320.000 euro, wordt toegekend aan excellente onderzoekers die onlangs zijn gepromoveerd om gedurende een periode van drie jaar zelfstandig onderzoek te doen en hun ideeën te ontwikkelen. Laureaten staan ​​aan het begin van hun wetenschappelijke carrière en tonen een opvallend talent voor wetenschappelijk onderzoek.

Korevaar, die in 2021 een Marie Skłodowska-Curie (Global) Fellowship ontving, is een onderzoeker die bekend staat om zijn werk op het gebied van financiën, onroerend goed en economische geschiedenis. Hij is universitair hoofddocent bij de capaciteitsgroep Business Economics van Erasmus School of Economics. Het onderzoek van Korevaar richt zich op de langetermijnontwikkelingen op de vastgoedmarkten, de woningfinanciering en de economische geschiedenis van financiële markten. Zijn werk omvat vaak het analyseren van historische gegevens om hedendaagse economische verschijnselen en marktgedrag te begrijpen. Korevaar heeft zijn bevindingen gepubliceerd in diverse wetenschappelijke tijdschriften en is betrokken bij het lesgeven en begeleiden van studenten op het gebied van financiën en economie. 

Patrick Groenen, decaan van Erasmus School of Economics, feliciteert Korevaar met het verwerven van deze subsidie: ‘Matthijs is een zeer getalenteerde wetenschapper, en deze subsidie is niet alleen een erkenning van prestaties uit het verleden, maar een belofte voor toekomstige bijdragen aan het vakgebied. Het benadrukt het innovatieve en impactvolle karakter van zijn onderzoek.’

Over het driejarige NWO Veni-project

In het driejarige NWO Veni-project zal Korevaar onderzoeken wat de effecten zijn van huurbeleid op de woonomstandigheden en financiën van huishoudens. De betaalbaarheid van wonen staat sterk onder druk. Van beleidsmakers wordt verwacht dat zij dit oplossen met passend beleid, maar er is vaak onvoldoende bewijs of data om dat beleid te evalueren. Door econometrische methoden voor beleidsevaluatie te combineren met omvangrijke, gekoppelde datasets, kan Korevaar de causale effecten van verschillende vormen van huurbeleid op een breed scala aan uitkomsten vaststellen. Dit project draagt bij aan een dieper academisch begrip van woonvraagstukken, maar ook aan de ontwikkeling van een beter woonbeleid door directe samenwerking met beleidsmakers.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald de Groot, Media & Public Relations Officer bij Erasmus School of Economics: rdegroot@ese.eur.nl, mobiel: 06 53 641 846.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen