In Memoriam Marcel Boom

software developer, experiment designer en IT-engineer
Foto van Marcel Boom

Met grote droefheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden op 20 juli 2024 van Marcel Boom (54), software developer, experiment designer en IT-engineer van het Erasmus Behavioural Lab.

Marcel begon in 2004 als netwerkbeheerder en helpdeskmedewerker bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen van Erasmus Universiteit Rotterdam. Drie jaar later startte hij in het Erasmus Behavioural Lab (EBL) als software developer, experiment designer en IT-engineer. In die rol ontwikkelde, implementeerde en onderhield hij IT-systemen en netwerken. Hij hielp daarnaast collega’s en studenten bij het ontwerpen van experimenten voor hun onderzoek. 

Marcel had een sterk rechtvaardigheidsgevoel, was erg collegiaal, innovatief en creatief. Voor hem ging geen vraag te ver. Hij gebruikte zijn creativiteit onder meer om binnen het lab slimme oplossingen te bedenken voor onderzoekers. Daarmee ontwikkelde hij nieuwe mogelijkheden naast de al bestaande diensten die het EBL biedt. Door de jaren heen vond Marcel voor honderden onderzoekers slimme oplossingen, waardoor zij hun labonderzoek goed konden uitvoeren. 

Zijn collega’s noemden hem vaak de fundering van het EBL: je zag hem niet, maar zonder hem zou het EBL langzaam wegzakken. Hij was enorm gepassioneerd over zijn werk. Marcel zocht voor elke vraag die meer dan één keer werd gesteld een oplossing, zodat die vraag niet nogmaals gesteld hoefde te worden. Dit heeft er door de jaren heen voor gezorgd dat veel onderzoekers het lab aanduidden als ‘het onderzoeksMekka van Nederland’. Via zijn jarenlange inzet voor het EBL heeft Marcel een heel grote bijdrage geleverd aan de professionalisering van het lab. Wij zijn hem daarvoor zeer dankbaar.

Wij wensen zijn echtgenote Saskia, familie, vrienden en collega’s veel sterkte toe met dit grote verlies.

Victor Bekkers, decaan Erasmus School of Social and Behavioural Sciences
Inga Hoever, Erasmus Research Institute of Management en Rotterdam School of Management

Meer informatie

Britt van Sloun, redactie en communicatie ESSB, vansloun@essb.eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen