Jan Brouwer Scriptieprijs 2023 voor alumna Kim van Berkel

Kim van Berkel, alumna van Erasmus School of Economics, heeft met een uitermate maatschappelijk relevante masterscriptie de Jan Brouwer Scriptieprijs 2024 gewonnen. Deze prijs van 3.000 euro wordt jaarlijks toegekend door de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen.

Kim, die in september de masterspecialisatie policy economics summa cum laude (9.2/10) afrondde, wint de Jan Brouwer Scriptieprijs met haar masterscriptie, getiteld “Incentivizing social assistance recipients: Quasi-experimental evidence from trials with earnings exemptions in the Netherlands”. In haar scriptie bestudeert ze de effecten van verhoogde en langere vrijstellingen van inkomsten voor bijstandsgerechtigden in Amsterdam en Rotterdam op het werkgelegenheidspercentage onder bijstandsgerechtigden en het uitstroompercentage uit de bijstand.

Kim van Berkel is dankbaar en vereerd dat haar scriptie de Jan Brouwer Scriptieprijs heeft gewonnen: ‘Tijdens mijn onderzoek werd ik gedreven door oprechte persoonlijke en wetenschappelijke nieuwsgierigheid, en wilde ik weten of deze beleidsmaatregelen effectief waren en of ze deel zouden moeten uitmaken van het activeringsbeleid voor bijstandsgerechtigden in heel Nederland. Het winnen van deze prijs motiveert me om te blijven bijdragen aan waardevolle inzichten voor de academische gemeenschap en daarmee de kennisbasis te vergroten voor betere sociaal beleid.’

Momenteel werkt Kim als onderzoeker binnen het cluster Werk en Zekerheid van SEO Economisch Onderzoek. Zij richt zich in haar onderzoek vooral op beleidsevaluaties die gerelateerd zijn aan de sociale zekerheid en arbeidsmarkt. In het verleden werkte zij als onderzoeker bij de Hogeschool van Amsterdam, in een onderzoek naar de begeleiding van bijstandsgerechtigden in Amsterdam. Hier kwam zij voor het eerst in aanraking met bijverdienregelingen in de bijstand. In 2022, wist Kim in Rotterdam ook al een master in econometrie cum laude af te ronden. 

Meer informatie

De uitreiking van de Jan Brouwer Scriptieprijs aan Kim van Berkel vindt plaats op vrijdag 9 februari 2024, in het gebouw van de KHMW in Haarlem.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald de Groot, Media & Public Relations Officer bij Erasmus School of Economics: rdegroot@ese.eur.nl en 06 53 641 846.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen