Iets terug doen om getalenteerde jonge mensen te steunen tijdens hun studie aan onze universiteit

"Mijn Erasmus Trustfonds Beurs veranderde alles"
Deelnemers Erasmus Charity Run lopen rustig.
Student Giovanni Smargiasse poseert voor een raam met uitzicht op campus Woudestein

Giovanni Smargiasse weet dat hij geluk heeft gehad met zijn studiebeurs voor een studie aan Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarom is hij vastbesloten om zijn steentje bij te dragen door deel te nemen aan de Erasmus Charity Run 2024.

"Ik voetbal al mijn hele leven, dus hardlopen is voor mij geen probleem. Toen ik tijdens corona moest stoppen met voetballen, besefte ik hoe belangrijk sport voor mij is. Ik vind het zelfs niet erg om in de regen te spelen en dat is maar goed ook, want ik woon nu in Rotterdam," zegt hij. "Ik heb zoveel geluk gehad dat ik een studiebeurs heb gekregen, maar ik vind dat veel anderen hem meer verdienen dan ik. Als ik iets kan doen om hen te helpen, zoals meedoen aan de Erasmus Charity Run, dan moet ik dat doen."

"Mijn Erasmus Trustfonds Beurs veranderde alles"

Een masterstudie in Nederland was altijd al zijn ambitie, maar Giovanni wist dat het een uitdaging zou zijn om al het geld bij elkaar te krijgen dat hij nodig had: "Mijn ouders en ik hebben gekeken of we een lening konden afsluiten. Sommige vrienden hadden dat gedaan, maar ik wilde geen schulden maken. Mijn Erasmus Trustfonds Beurs veranderde alles."

Student Giovanni Smargiasse staat met een blauwe blouse aan in het midden van een hal op de universiteit

Giovanni groeide op in Parma (Italië) en bleef in 2019 dichtbij huis en koos voor de Universiteit van Bologna voor zijn bachelor in politieke en sociale wetenschappen met een specialisatie in communicatiewetenschap, maar zijn studie werd verstoord door Covid-19. Voordat hij besloot of hij een master wilde gaan doen, liep hij begin 2023 stage als communicatiemedewerker bij Eurodesk in Brussel.

"Dit was de beste ervaring van mijn leven en een geweldige introductie in het werkveld. Ik heb zoveel geleerd, samen met jonge mensen uit heel Europa. Ik zorgde voor sociale media bij Eurodesk en produceerde een TikTok die viral ging over hoe je gratis kunt reizen: het kreeg 200.000 likes, dat is het dubbele van het aantal likes dat posts normaal bereiken. Ook schreef ik nieuwsartikelen, waaronder een artikel over de oorlog in Oekraïne en ik raakte geïnteresseerd in werken in de media en communicatie, nadat ik de juiste master had gevonden om me verder te helpen in mijn carrière."

Bouwen aan de toekomst

Na vier maanden in België ging Giovanni naar huis en begon hij plannen te maken voor de toekomst. Zowel hij als zijn vriendin Clarissa wilden in een ander land studeren en overwogen om zich aan te melden bij universiteiten in de VS of het VK, maar uiteindelijk besloten ze om in Europa te blijven. Clarissa studeert in Italië en het koppel is van plan om na hun afstuderen samen te komen in Nederland.

"Ik doe het goed aan de EUR, ik haal goede cijfers voor mijn master Media and Business en de studiebeurs betekent veel voor mij. Het is een erkenning van mijn inspanningen in de afgelopen jaren en moedigt mij aan om het in de toekomst nog beter te doen."

Hardlopers laten het totale geldbedrag zien.

Erasmus Charity Run

In 2023 bracht de Erasmus Charity Run een recordbedrag van €21.203 op. Het evenement van 2024 wordt gehouden op zondag 14 april, als onderdeel van de Lustrumevenementen van de universiteit die 110 jaar positieve sociale impact vieren.

Meer informatie

De Erasmus Charity Run is een speciaal onderdeel van de officiële Marathon Rotterdam waarin studenten, wetenschappers, medewerkers, alumni en geaffilieerde van de universiteit kunnen meelopen om geld op te halen voor scholarship studenten. Meer informatie en donatiemogelijkheden vind je op de site van de Erasmus Charity Run.

Gerelateerde content
Doneer aan de Erasmus Charity Run op zondag 14 april 2024, onderdeel van de Marathon Rotterdam in #DEMOOISTE rotstad die er is.
mensen juichen en lachen
Student Derman doet mee aan de Erasmus Charity Run. In dit verhaal vertelt hij waarom. "Ik wil toekomstige studenten aanmoedigen om bij de EUR te studeren."
Student Umut Derman Tacyildiz staat bij de balustrade op de eerste verdieping in het Polak Building.
Afgelopen zondag haalden de Erasmus Charity Run-deelnemers een bedrag van 21.203 euro op. Het record van vorig jaar is daarmee verbroken.
Hardlopers juichen voor de start van de loop.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen