Gigantische overname binnen de chipwereld?

BNR Beleggerspanel

Recentelijk verscheen Mary Pieterse-Bloem, hoogleraar financiële markten aan Erasmus School of Economics, in een uitzending van het BNR Beleggerspanel om in te gaan op de lastige positie waar het Amerikaanse chipbedrijf Intel zich nu in bevindt. Samen met Martine Hafkamp, mede-oprichtster van Fintessa Vermogensbeheer, bespreekt zij onder andere de keuzes die hebben geleid tot de huidige situatie binnen Intel.
 

Al sinds langere tijd gaat het minder goed met de Amerikaanse chip-gigant Intel, vooral nadat zij bij de opkomst van de smartphone ervoor hebben gekozen geen chips aan Apple te leveren. Meer recentelijk zien we dat Intel aan productie-efficiëntie verliest, sinds zij vrijwel het enige bedrijf is dat alle chips nog zelf ontwerpt en in eigen huis produceert. 

Het Amerikaanse chipbedrijf Qualcomm focust wel op chips voor mobiele telefoons, en is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Onlangs peilden zij bij Intel voor een eventuele overname, maar dat is iets wat we voorlopig nog niet hoeven te verwachten, aldus Pieterse-Bloem. ‘Een dergelijke overname is een proces van jaren, dus voorlopig hoeven we daar niet op te rekenen’, stelt zij. Daarnaast blijft het erg onzeker of die overname ooit plaats gaat vinden, aangezien Qualcomm in het verleden ook al dergelijke plannen heeft stopgezet.

Professor
Meer informatie

U kunt de volledige uitzending van BNR Nieuwsradio, 24 september 2024, hier beluisteren.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen