Europese subsidie voor onderzoek naar cybercriminaliteit

cyber security analoge nummers met tekening crimineel

Waarom gaan mensen over tot het plegen van cybercrime? En waarom worden anderen juist het slachtoffer van deze vorm van criminaliteit? En wat kan er worden gedaan om het te voorkomen? Om deze vragen te beantwoorden, heeft de Europese Commissie een Horizon 2020-subsidie ​​van 3 miljoen euro toegekend aan het Europese PROPHETS-project, waarin het Rotterdamse Center of Excellence in Public Safety Management (CESAM) deelneemt.

Van de totale Horizon 2020-subsidie wordt zo’n 200.000 euro verstrekt aan CESAM, onderdeel van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM). “Deze subsidie ​​geeft ons de mogelijkheid om de complexe mechanismen die ten grondslag liggen aan de ontwikkeling van radicalisering in zijn verschillende vormen, beter te begrijpen", zegt dr. Saskia Bayerl, mede-directeur van CESAM. "Zo kunnen organisaties, van politie tot lokale actoren, zich beter voorbereiden op de dreiging van cybercrimineel gedrag, het voorkomen en identificeren, en kwetsbare mensen en onze samenlevingen ondersteunen en beschermen.”

Samenwerkingsverband
Het drie jaar durende project ‘Preventing Radicalisation Online through the Proliferation of Harmonised ToolkitS’ (PROPHETS) is een samenwerking van zestien academische, justitiële en politiepartners in tien EU-landen. Het onderzoekt hoe individuen geradicaliseerd raken en onderzoekt wat voor soort organisatie, technologie en hulpmiddelen kunnen bijdragen aan het verminderen van cybercriminaliteit. Het belangrijkste doel is om ernstige misdaden te voorkomen, door veerkracht in mensen en de samenleving op te bouwen.

Over CESAM
Het Centre of Excellence in Public Safety Management (CESAM) heeft tot doel de professionele ontwikkeling en het management van openbare veiligheidsorganisaties op internationaal niveau te bevorderen en te bevorderen. Het Centre richt zich op een duidelijke en directe impact van academisch onderzoek op publieke en private organisaties op het gebied van openbare veiligheid.

Meer informatie

Marianne Schouten, communicatiemanager voor RSM, T +31 10 408 2877 E mschouten@rsm.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen