EUR en Arminius slaan handen ineen voor versterking debat

De Erasmus Universiteit Rotterdam en Arminius gaan intensiever samenwerken om het publieke debat in Rotterdam te versterken. De nauwere samenwerking bestaat uit een reeks nieuwe programma’s, waaronder ‘De Nacht van de Liefde’. Ook gaan de Erasmus Universiteit en Arminius gezamenlijk podcasts maken. De Rotterdam Lezing 2019, dinsdag, is ook een samenwerking tussen de EUR en Arminius. 

Met de nauwere samenwerking slaan Arminius en de Erasmus Universiteit de handen ineen om het publieke debat in Rotterdam te voorzien van kennis en feiten. Op die manier kan de bezoeker zich een eigen mening vormen op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en kennis. 

De EUR en Arminius zijn zeker geen onbekenden voor elkaar. Wetenschappers staan al met regelmaat op het podium van Arminius, zoals onlangs bij het ‘Brexit-festival’ (foto), debatten over orgaandonatie en levenseinde en een avond met de Britse onderzoeksjournalist Oliver Bullough over diens boek ‘Moneyland’. Dit beviel zo goed dat de samenwerking nu wordt geïntensiveerd.

Rotterdam Lezing en podcasts

Dinsdag 21 mei vindt in Arminius de Rotterdam Lezing 2019 plaats door prof.dr. Liesbeth van Rossum, over overgewicht en obesitas. Hierna volgt onder meer ‘De Nacht van de Liefde’ op 21 juni, een nieuwe serie ‘Grote Vragen’ en een programma over verdachte kennis.

'De universiteit is geworteld in Rotterdam. Samenwerking met Arminius past perfect in het thema van ons lustrumjaar, ‘Science Meets City’, waarbij de ontmoeting tussen universiteit en stad centraal staat'

Rutger Engels, rector magnificus

Onderdeel van de samenwerking is ook een nieuwe serie podcasts getiteld ‘Een vraag achteraf’, gemaakt door Hasna El Maroudi. De eerste twee afleveringen naar aanleiding van de programma’s ‘Op zoek naar een goed einde’ (met Bert Keizer) en ‘Euro’s for Organs’ zijn te beluisteren via www.arminius.nu/podcasts

Mening vormen

Rector magnificus prof.dr. Rutger Engels: “Met deze samenwerking willen wij de zichtbaarheid van de Erasmus Universiteit in de stad vergroten. De universiteit is geworteld in Rotterdam. Het past perfect in het thema van ons lustrumjaar, ‘Science Meets City’, waarbij de ontmoeting tussen universiteit en stad centraal staat. Met deze samenwerking willen we ook de debatcultuur versterken, zowel in Rotterdam als op de universiteit. Als belangrijkste debatcentrum van de stad, midden in het culturele hart van Rotterdam, is Arminius hiervoor onze ideale partner” 

Arminius directeur Rutger Wolfson: “In het publieke gesprek vandaag wordt de complexe werkelijkheid nogal eens geweld aangedaan. Maar als we samen willen nadenken over welke toekomst we wensen – voor onszelf, Rotterdam, Nederland, onze planeet – dan zijn inzichten uit de wetenschap essentieel. De heel verschillende wetenschappers van de Erasmus Universiteit en uiteenlopende onderzoeken die er lopen, zijn hiervoor de perfecte match." 

Meer informatie

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, 010 4081216 of press@eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen