Een robot die juridisch advies geeft?

Een rechtbank betreden met VR-brillen en een robot die juridisch advies geeft: dat zou wel eens de toekomst kunnen zijn in de advocatuur. Daarover buigen Rotterdamse studenten zich onder meer tijdens het lustrumsymposium ‘The Future Lawyer’ van de Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam (JFR) op donderdag 5 april. Met echte robots en sprekers als Richard Kuijpers van smartrobot.solutions, IT- en privacyexpert Peter Kits van Deloitte en Techleader Farshida Zafar, projectleider Online Education & Innovation en winnaar van de Techionista Award.

JFR wijdt haar lustrumsymposium aan de invloed van technologie op het recht en de advocatuur. De invloed van robots en Artificial Intelligence op het recht wordt door doemdenkers als het einde van het werk van de jurist gezien, terwijl anderen geloven dat het juist een nieuw tijdperk betekent. Farshida Zafar, projectleider Online Education & Innovation bij Erasmus School of Law en winnaar van de Techionista Award, ontwikkelde een digitale oefenrechtbank die is te betreden via een VR-bril. Hoewel dit bedacht is voor het onderwijs, kun je je voorstellen dat gevangenen in de toekomst in de gevangeniscel kunnen blijven en via een VR-bril de rechtszaal kunnen betreden óf advocaten die niet meer van hot naar her moeten rijden om hun cliënten te vertegenwoordigen in de rechtbanken in heel Nederland.

Robots
Ondernemer Richard Kuijpers van smartrobot.solutions gaat in op de mogelijkheden op het gebied van service door robots en wat dat betekent voor de toekomst van de advocatuur. Hij neemt een robot mee waarmee interactie mogelijk is. De studenten kunnen ondervinden hoe het is als in de toekomst een robot tegenover ze zit die advies geeft over hun juridische positie.

Databescherming
Peter Kits, partner bij Deloitte Legal, gespecialiseerd in IT en privacy recht, stuurt een groeiend team aan, dat gespecialiseerd is in bijvoorbeeld databescherming en een zakelijke kijk op zowel data als op geld waardeerbaar goed. Na het symposium is er de mogelijkheid om kennis te maken met nieuwe technologie in de vorm van een VR-bril en twee robots.

Donderdag 5 april van 16:00 – 17:15 uur, CB-05 op Campus Woudestein, Burgemeester Oudlaan 50 3062 PA Rotterdam. 

Meer informatie

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, T (010) 4081216 of E press@eur.nl

Meer nieuws ontvangen? Schrijf je in voor de Erasmus Nieuwsbrief

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen