Casper de Vries over hoe banken moeten omgaan met grote risico's

In een artikel van Dimitri Tokmetzis 'Hoe moeten banken dan wel omgaan met grote risico’s' wordt ingegaan op mogelijke oplossingen voor het verminderen van de grote risico’s die banken momenteel nemen. In een eerder artikel van Tokmetzis ('Waarom het venijn van de crisis in de staart zit’) wordt juist ingegaan op de problemen zelf. Casper de Vries, hoogleraar monetaire economie aan de Erasmus School of Economics, geeft zijn mening in De Correspondent, d.d. maandag 18 november 2013.

Als een mogelijke oplossing wordt het aanhouden van financiële buffers door banken genoemd. Als de dijken immers maar hoog genoeg zijn, kunnen banken op lange termijn het hoofd boven water houden ten tijde van rampspoed. 'Op de korte termijn heb je er als bank last van, want je moet hogere buffers aanhouden. Maar je zal ook zien dat de crises minder diep zullen zijn', aldus De Vries.

Over De Correspondent: 
De Correspondent is een dagelijks, advertentievrij medium met als belangrijkste doelstelling om de wereld van meer context te voorzien. Door het nieuws in een breder perspectief of in een ander licht te plaatsen, wil men het begrip 'actualiteit' herdefiniëren: niet om aandacht te trekken, maar om inzicht te bieden in hoe de wereld werkt.

Over Dimitri Tokmetzis:
Dimitri Tokmetzis is historicus en datajournalist. Eerder schreef hij voor NRC Handelsblad, dagblad Trouw en De Pers.

Meer informatie
  • Klik hier voor het artikel met de Vries in De Correspondent, d.d. maandag 18 november 2013.
  • Klik hier voor het voorafgaande artikel 'Waarom het venijn van de crisis in een staart zit', d.d. maandag 18 november 2013.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen