Bas Karreman benoemd tot eerste directeur Engagement aan Erasmus School of Economics

Bas Karreman in a suit looking at the camera
Erasmus School of Economics

Bas Karreman is per 1 september 2022 de eerste directeur Engagement aan Erasmus School of Economics. Als directeur Engagement is hij het centrale aanspreekpunt en boegbeeld ten behoeve van de maatschappelijke impact van de faculteit, vormt hij de verbinding met de facultaire bv’s en adviseert hij het managementteam van de faculteit over maatschappelijke impact. 

Karreman gaat zich toeleggen op het coördineren en monitoren van activiteiten met betrekking tot maatschappelijke impact, en het opbouwen van een impact community, inclusief alumni, academici en belanghebbenden uit de publieke en private sector.   

Bas Karreman is zeer gemotiveerd om aan de slag te gaan: ‘Gezien de huidige tijdgeest wordt het steeds belangrijker goed te communiceren hoe de faculteit een maatschappelijke bijdrage levert via onderzoek en onderwijs. Ik wil mij graag inzetten om het maatschappelijke belang van de onderzoeks- en onderwijsactiviteiten die we binnen de faculteit hebben opgebouwd over te brengen op externe belanghebbenden en nieuwe contacten met academische, publieke en private organisaties te leggen die mogelijk weer kunnen bijdragen aan grensverleggende onderzoek- en onderwijsinnovaties.’

Als directeur Engagement wil Karreman zich ook graag inzetten om medewerkers te faciliteren: ‘Bij het opbouwen van een impact community vind ik het van belang om binnen de faculteit de medewerkers, die meer aandacht willen geven aan de maatschappelijke impact van hun onderzoek of onderwijs, op weg te helpen om hun ambities te realiseren.’ De rol die Karreman voor zichzelf ziet weggelegd betreft echter ook het integreren van nieuwe inzichten uit de praktijk: ‘Niet alleen veel studenten, maar ook medewerkers zijn geïnteresseerd om voorbeelden, vraagstukken en toepassingen uit de praktijk te integreren in het onderwijs of onderzoek. Ik hoop dat we met een impact community deze ambitie kunnen realiseren en praktische expertise kunnen faciliteren.’       

Over Bas Karreman

Bas Karreman is universitair hoofddocent Organisatie & Strategie bij de capaciteitsgroep toegepaste economie. Sinds 2005 is hij verbonden aan Erasmus School of Economics. Als onderzoeker richt hij zich op empirisch onderzoek naar de investeringsstrategieën van multinationals in opkomende markten. Hij heeft eerder beleidsposities vervuld als coördinator van het Academische Vaardigheden-programma en directeur van de Tutor Academy. Daarnaast is hij lid van de redactieraad van het Erasmus Magazine en liaison bij zowel het Erasmus University China Center als het Sustainability Network van Erasmus Universiteit Rotterdam.

Universitair Hoofddocent
Bas Karreman, universitair hoofddocent organisatie & strategie
Meer informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met Ronald de Groot, Media & Public Relations Officer aan Erasmus School of Economics, rdegroot@ese.eur.nl, 06 53 641 846.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen