Attention please! Lecture On How To Stay Focused

By prof. dr. Stefan van der Stigchel

Aandacht. We willen ons allemaal concentreren op de dingen die we belangrijk vinden, maar dat is tegenwoordig niet altijd even makkelijk. Door de 'aandachtseconomie', de verkorting van attention spans en de voortdurende afleidende prikkels van onze apparaten is het niet vreemd dat we grote moeite hebben om geconcentreerd te blijven. Maar hoe werken aandacht en concentratie eigenlijk? Is het mogelijk om je op meerdere dingen tegelijk te concentreren? En: Wat zijn bewezen manieren om gefocust te blijven in deze tijden van grote afleiding?

Tijdens Attention, Please! vertelt Nederlandse aandacht-expert dr. Stefan van der Stigchel je alles wat je moet weten over aandacht en concentratie. Hij zal de innerlijke werking van aandacht uitleggen, mythes over het onderwerp bestrijden en ons strategieën leren om gefocust te blijven op de taken die we echt de moeite waard vinden. Let op bij deze lezing, en zorg ervoor dat je nooit meer niet kan opletten!  

Stefan van der Stigchel is hoogleraar Cognitieve Psychologie aan de afdeling Experimentele Psychologie van de Universiteit Utrecht en hoofdonderzoeker van de onderzoeksgroep AttentionLab. Hij heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de onderwerpen aandacht en concentratie en schreef de boeken How Attention Works (2019), Concentration (2020), en Grip Op Je Aandacht (2020).

Livestream Attention please!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen