Alumna Kim van Berkel ontvangt 500 euro als genomineerde voor de SER Scriptieprijs 2024

Alumna Kim van Berkel van Erasmus School of Economics heeft 500 euro ontvangen als een van de drie genomineerden voor de SER Scriptieprijs 2024. De eerste prijs werd overhandigd aan Eveline Nales (Wageningen Universiteit) tijdens een openbare bijeenkomst van de Sociaal-Economische Raad (SER) op 20 juni jongstleden.

De SER draagt actief bij aan de ontwikkeling van talent op maatschappelijke en economische onderwerpen. Dat talent is essentieel voor de toekomst van Nederland. In dit licht heeft de SER een scriptieprijs ingesteld die eens in de twee jaar wordt uitgereikt.

Kim van Berkel, die samen met Eveline Nales en Karin van Swam-Toonen (alumnus van Erasmus School of Law) genomineerd was, rondde in september 2023 haar masterspecialisatie policy economics summa cum laude (9.2/10) af. Momenteel werkt Kim als onderzoeker binnen het cluster Werk en Zekerheid van SEO Economisch Onderzoek. Zij richt zich in haar onderzoek vooral op beleidsevaluaties die gerelateerd zijn aan de sociale zekerheid en arbeidsmarkt. In het verleden werkte zij als onderzoeker bij de Hogeschool van Amsterdam, in een onderzoek naar de begeleiding van bijstandsgerechtigden in Amsterdam. Hier kwam zij voor het eerst in aanraking met bijverdienregelingen in de bijstand. 

In haar masterscriptie, getiteld “Incentivising social assistance recipients: Quasi-experimental evidence from trials with earnings exemptions in the Netherlands”, bestudeert Kim de effecten van verhoogde en langere vrijstellingen van inkomsten voor bijstandsgerechtigden in Amsterdam en Rotterdam op het werkgelegenheidspercentage onder bijstandsgerechtigden en het uitstroompercentage uit de bijstand.

In januari werd Kim wel beloond met de eerste prijs voor deze masterscriptie. De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen reikte haar de Jan Brouwer Scriptieprijs 2024 uit. 

v.l.n.r.: Karin van Swam-Toonen (genomineerde/alumna Erasmus School of Law), Eveline Nales (winnaar), Kim Putters (SER-voorzitter); Kim van Berkel (genomineerde/alumna Erasmus School of Economics) en Julia Schreurs (eervolle vermelding)

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald de Groot, Media & Public Relations Officer van Erasmus School of Economics, rdegroot@ese.eur.nl, 06 53 641 846.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen