Prof.dr.Godfried Engbersen heeft het 1e exemplaar van de essaybundel 'Zicht op Leefbaarheid. Tien essays over leefbaarheid in Rotterdamse Wijken.' overhandigd aan: wethouder Economie, Wijken, en Kleine kernen Roos Vermeij en prof.dr. Arwin van Buuren als vertegenwoordiger van het College van Bestuur en Wetenschappelijk directeur Erasmus Impact programma. Dit vond plaats tijdens de viering van het 10 jarig bestaan van de Kenniswerkplaats Leefbare Wijken.
‘Leefbaarheid’ gaat over de kwaliteit van onze leefomgeving. ‘Leefbaarheid’ is dan ook een veelbesproken onderwerp. Wie ‘leefbaarheid’ googelt krijgt miljoenen hits. Leefbaarheid blijkt echter een lastig te vatten begrip, waar we moeilijk controle over krijgen. De Rotterdamse Kenniswerkplaats Leefbare Wijken buigt zich er al tien jaar over. De bundel Zicht op Leefbaarheid is een reis langs de recente inzichten over leefbaarheid in Rotterdamse wijken. Het is een stand van het gewas op basis van actueleonderzoeken. Ze leren ons over de betekenis en de hanteerbaarheid van het begrip.
Downloaden Zicht op Leefbaarheid
Zicht op Leefbaarheid. Tien essays over leefbaarheid in Rotterdamse Wijken onder redactie van Erik Snel, Roy Geurs en Matthieu Permentier.
UItgave: Kenniswerkplaats Leefbare Wijken, juni 2022
Met bijdragen uit wetenschap, beleid en praktijk en met een voorwoord van burgemeester Ahmed Aboutaleb.
Essays geschreven door: Erik Snel, Matthijs Uyterlinde, Jan de Boom, Matthieu Permentier, Gijs Custers, Gideon Bolt, Jeroen Frissen, Kees Leidelmeijer, André Ouwehand, Wenda Doff, Tamar Fischer, Gabry Vanderveen, Ympkje Albeda, David ter Avest, Ilona van Breugel, Linda Zuijderwijk, Karen Welp, Sander van der Ham, Beitske Boonstra, Roy Geurs.
Zicht op Leefbaarheid
- Meer informatie
Marjolein Kooistra, communicatie Kenniswerkplaatsen, kooistra@essb.eur.nl