Diploma-uitreiking ESG Reporting Expert

Prof. dr. Karen Maas en prof. dr. Martin Hoogendoorn RA overhandigden de certificaten aan de deelnemers van het Executive Program ESG Reporting Expert! Ook voor degene die niet aanwezig konden zijn: gefeliciteerd!

Voorafgaand aan de certificaat uitreiking nam Lars van der Meulen, directeur CSR, VolkerWessels iedereen mee in wat CSRD betekent voor één concern met 130 werkmaatschappijen. Nieuw is het allemaal niet voor VolkerWessels, zij verwerken sinds 2000 duurzaamheid in hun jaarverslaggeving. Vanaf 2020 is het niet alleen IR maar is duurzaamheid ook geïntegreerd in de F&C cyclus. CSRD is nu opgenomen in de reeds bestaande kwartaalrapportage. Ondanks dat de CSRD vooral een rapportage richtlijn is, heeft het voor VolkerWessels effect op beleid rond ‘betrekken scope 3’ en ‘biodiversiteit’.

Belangrijk om te benadrukken: “Verantwoordelijkheid voor tijdige en kloppende rapportage ligt bij de statutaire directie(s). De CSR contactpersonen spelen een belangrijke rol bij inrichting en verzamelen van data. De financiële functie heeft een belangrijke rol bij validatie en ondersteuning van processen. Intern is duurzaamheid van belang van RvB tot werkvloer.”

Voor bedrijven die ook willen gaan voor een ‘kenniscentrum (brede) duurzaamheid’ is Impact Centre Erasmus (ICE) bekend en erkend aanbieder van executive onderwijs.

Meer informatie: zie hier of mail impactcentre@eur.nl
 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen