Hoe kunnen jongeren een duurzame plek krijgen in de wijk? Hoe kunnen zij zich welkom en thuis voelen? En hoe kunnen zij beter gerepresenteerd worden in beleid? Dat onderzochten wetenschappers van Erasmus Universiteit in de Rotterdamse wijk Reyeroord. Inmiddels is de komst van een jongerenhub een feit. Tijdens dit evenement gaat de documentaire over dit project in première.
- Datum
- donderdag 30 nov 2023, 18:30 - 20:15
- Type
- Algemeen
- Locatie
Islemunda | Adres: Herenwaard 17, 3078 AK, Rotterdam
Studio Roodenburch volgde met de camera het proces van de totstandkoming van de jongerenhub in Reyeroord, die op 1 juni 2023 haar deuren opende. Jongeren, initiatiefnemers uit de wijk, jongerenwerkers, leraren, beleidsmakers en onderzoekers die zich hier met hart en ziel voor inzetten werd gevraagd naar hun ervaringen en ideeën. In deel 1 van het Recht op Reyeroord project ging het erom hoe ruimte te maken voor jongeren in de wijk; in deel 2 over hoe jongeren en lokale organisaties deze ruimte innemen.
Op 30 november is de première van de 30 minuten durende documentaire hierover in theater Islemunda. Jongeren uit de wijk verzorgen de muziek en registratie en gaan na afloop van de filmvertoning in debat met ambtenaren.
Programma
18.00 Inloop publiek
18.30 Dans Talentzskool
18.35 Welkomstwoord Jiska Engelbert
18.40 Introductie film door documentairemaker Maarten Boer
18:45 Film
19.25 Muzikaal intermezzo
19.30 Debat | Jongeren gaan in gesprek met Edim Hadziavdic, Kinara Bahadoer, Mustapha el Boumeshouli en Josje van Nes van gemeente Rotterdam.
20.00 Muzikaal intermezzo
20.05 Dankwoord Jiska Engelbert
20.10 Borrel
Dress code
Meld je aan
Betrokken partijen bij Recht op Reyeroord
Gemeente Rotterdam, Vital Cities and Citizens, Design & Publics, Resilient Delta Initiative, Talentz Skool, Vereniging BLIJ, Samen Voor, JOZ (Jongerenwerk op Zuid), SOL, Mr. van Eijckschool, Veenoordschool, Kenniswerkplaats Leefbare Wijken, SKVR, Pantopicon, Chance to Influence, Veenoord College en Erasmus Trustfonds.