Evaluatie risicovereveningsmodellen 2024 en 2025

Leenstelselgeld
grafieken en cijfers

Één van de doelen van het WPR is om jaarlijks te evalueren hoe goed het vereveningsmodel werkt. De focus ligt daarbij op relevante subgroepen en beoordelingsmaatstaven die niet (standaard) meelopen in de projecten van de Werkgroep Ontwikkeling Risicoverevening (WOR). Het jaarlijkse karakter van deze evaluatie zorgt ervoor dat we steeds over een actuele nulmeting beschikken voor onderzoek naar potentiële modelverbeteringen. 

Daarnaast biedt de evaluatie inzicht in hoe het vereveningsmodel zich ontwikkelt en waar het ruimte laat voor verdere verbetering. Voor het identificeren van relevante subgroepen zal gebruik worden gemaakt van externe databronnen zoals de gezondheidsenquêtes van het CBS en de GGD-GHOR en de huisartsenregistraties van het Nivel. Het is de bedoeling om op basis van de uitkomsten van de jaarlijkse evaluatie aanbevelingen te formuleren voor vervolgonderzoek. Deze aanbevelingen kunnen input geven voor de onderzoeksagenda van de WOR en/of die van het WPR. 

Afgelopen maanden stonden in het teken van toestemmingsaanvragen voor het gebruik van de benodigde databestanden. Inmiddels zijn alle aanvragen goedgekeurd en heeft ESHPM een start gemaakt met de evaluatie. Naar verwachting zullen de onderzoeksresultaten in maart 2025 worden gepubliceerd. We zullen dan meer te weten komen over hoe goed het huidige vereveningsmodel werkt en waar het eventueel ruimte laat voor verdere verbetering. Stay tuned!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen