Alumni Terugkomdag 2024

People in the audience, watching

Op 11 oktober hebben we onze allereerste Alumni Terugkomdag gehouden - een evenement dat oorspronkelijk in ons lustrumjaar zou plaatsvinden, maar door omstandigheden pas dit jaar eindelijk een feit werd. Voor dit evenement hadden we alumni uitgenodigd om terug te komen naar de campus, zodat ze konden zien wat er sinds hun afstuderen is veranderd, herinneringen aan hun studententijd op te halen en om oude (en nieuwe) studievrienden te begroeten en ontmoeten. We hebben op deze vrijdagmiddag zo'n 70 alumni - afgestudeerd in 1985, in 2024 en alle jaren daartussen! - verwelkomd.

Dr. Lucas Goossens, Onderwijsdirecteur van Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM), was namens het dagelijks bestuur aanwezig om deze feestelijke dag te openen en wat perspectief te schetsen voor de aanwezige alumni: hoe is ESHPM door de jaren heen gegroeid en wat zijn onze ambities voor de toekomst?  

Three old white men being interview by a young black woman

Daarna was het tijd voor de 'Founding Fathers' van ESHPM, Ruud Lapré, Jan Moen en Aad de Roo, om het podium te betreden. In een gesprek met Naomi Kabuga, huidig bachelorstudent en voormalig voorzitter van studievereniging SHARE, deelden zij hun ervaringen over de oprichting van onze faculteit en het algemene klimaat waarin ze werkzaam waren. Het bleek indertijd geen sinecure te zijn om financiers te overtuigen van het belang van het werk dat ESHPM doet - hoewel we ons voorstellen dat dit belang inmiddels meer wordt onderkend. Het was erg vermakelijk hen samen te zien, want in de vele jaren dat ze hebben samengewerkt, hebben ze een leuke band met elkaar opgebouwd.  

Na de plenaire opening begon de eerste ronde van parallelle sessies. Alumni konden kiezen tussen twee minicolleges, een over "Alternatieve betalingssystemen voor zorgverleners: beweegreden en haalbaarheid in Nederland" gegeven door Prof. Erik Schut, Frédérique Franken en Celine Hendriks, en de andere over "Leeftijdsvriendelijke gemeenschappen en welzijnsrealisatie onder oudere autochtone en allochtone bevolkingsgroepen in Nederland", door Prof. Anna Petra Nieboer, Hager Hussein en Max Bloem, of konden kiezen voor een workshop over hoe om te gaan met je eigen energie. Deze laatste workshop werd gegeven door Desirée Plaisier, oud-studente van de ESSB.  

Group of people gathered outside on campus

Tijdens de pauze namen studenten van het huidige SHARE-bestuur de alumni mee voor een rondleiding over de campus, om hen te laten zien wat er sinds hun afstuderen is veranderd. Het Erasmus Paviljoen is immers nog geen 15 jaar oud en Langeveld en Polak zijn pas zeer recent gebouwd!   

De tweede ronde van parallelle sessies bestond uit een speeddate netwerksessie, onder leiding van ESHPM alumna Demi Jongejan, en twee andere minilezingen, een gegeven door Prof. Carin Uyl-de Groot over "Vergoeding van nieuwe kankergeneesmiddelen: toegankelijkheid en betaalbaarheid in de gezondheidszorg" en de ander door Prof. Iris Wallenburg en Estella Posthuma over "De regio als zorgomgeving - heroverweging van de regionale omgeving voor langdurig zorgverlening".   

Group of older people smiling at the camera

Aan het eind van de middag was er nog voldoende tijd over om onder het genot van een hapje en een drankje bij te praten met andere alumni. Het fotohokje zorgde ook voor veel vermaak.  

We kijken terug op een erg leuke en enerverende middag. We bedanken alle alumni die de moeite hebben genomen om dit evenement bij te wonen. Het was geweldig om jullie allemaal te zien en te ontmoeten, en te zien hoe enthousiast jullie waren om terug te zijn op de campus en elkaar opnieuw te zien. We kijken nu al uit naar de volgende Terugkomdag, die we voor ons volgende lustrumjaar willen organiseren: 2027. Maar ondertussen hebben we ook al tal van ideeën voor 2025.  

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen