Ter gelegenheid van de oratie van prof.dr. Leona Hakkaart-van Roijen organiseert Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) i.s.m. Erasmus Centre for Health Economics (EsCHER) het Symposium Hoe toon je de maatschappelijke meerwaarde van de GGZ aan?
- Professor
- Datum
- vrijdag 13 dec 2024, 11:30 - 18:00
- Type
- Symposium
- Gesproken taal
- Nederlands
- Gebouw
- Erasmus Paviljoen
- Locatie
- Campus Woudestein
11.30-12.30 uur | Inloop & lunch
12.30-12.40 uur | Opening door dagvoorzitter prof.dr. Werner Brouwer (Erasmus Universiteit Rotterdam)
12.40-13.05 uur | Prof.dr. Jan van Busschbach (Erasmus MC): De groeiende erkenning van mentaal welzijn als uitkomstmaat van zorg
13.05-13.30 uur | Prof.dr. Manon Hillegers (Erasmus MC): Kwetsbare kinderen; passende zorg op de juiste plek?
13.30-14.00 uur | Pauze met posterpresentaties van drie PhD kandidaten: Leonie Bremmers (Erasmus Universiteit Rotterdam), Zhirui Guo (Erasmus Universiteit Rotterdam) en Stijn Peeters (Erasmus Universiteit Rotterdam)
14.00-14.25 uur | Prof.dr. Silvia Evers (Universiteit Maastricht): De invloed van de GGZ op de maatschappij; Niet alles wat telt, kan geteld worden
14.25-14.50 uur | Prof.dr. Loes Keijsers (Erasmus Universiteit Rotterdam): Preventie van mentale problemen bij jongeren
14.50-15.00 uur | Afsluiting door dagvoorzitter prof.dr. Werner Brouwer (Erasmus Universiteit Rotterdam)
16.00-17.00 uur | Oratie prof.dr. Leona Hakkaart - van Roijen (Erasmus Universiteit Rotterdam)
17.00-18.00 uur | Felicitatiemoment en borrel
Sprekers
Jan van Busschbach is hoogleraar Medische Psychologie en heeft een bijzondere interesse in het vertalen van zorguitkomsten naar winst in kwaliteit van leven. Hij is getuige geweest van de verschuiving in denken van 'medisch succes' naar 'wat is belangrijk voor de patiënt' bij het beschrijven van zorguitkomsten. Deze verschuiving biedt kansen voor de GGZ.
Manon Hillegers is hoogleraar en afdelingshoofd Kinder-en jeugdpsychiatrie in het Erasmus MC en werkt zowel klinisch als wetenschappelijk aan de vroeg herkenning van emotionele problemen als voorloper van ernstige psychiatrische ziekten. Ze is geïnteresseerd in het identificeren van aangrijpingspunten om de veerkracht bij kinderen en hun ouders te vergroten en vroege (digitale) interventies hiervoor te ontwikkelen.
Silvia Evers is hoogleraar Public Health Technology Assessment aan de Universiteit Maastricht (UM) en wetenschappelijk directeur van het Care and Public Health Research Institute (CAPHRI). Vanaf 2013 is zij tevens verbonden aan het Centrum voor Economische Evaluaties van het Trimbos-instituut. Sinds het begin van haar carrière richt haar onderzoek zich onder meer op de maatschappelijk economische impact van zorginnovaties binnen de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en op de kwaliteit van leven van alle betrokkenen.
Loes Keijsers is hoogleraar pedagogiek. Met haar interdisciplinaire werk probeert ze jongeren buiten de GGZ te houden, door onderzoek te doen naar nieuwe (technologische) oplossingen voor preventie van mentale problemen.
Over de oratie
Aansluitend spreekt prof.dr. Leona Hakkaart-van Roijen haar rede uit bij de aanvaarding van de leerstoel ‘HTA in de GGZ: op naar het zichtbaar maken van maatschappelijke meerwaarde'. De plechtigheid begint om 16.00 uur in de Aula van de Erasmus Universiteit Rotterdam.