Zijn we niet allemaal toezichthouders?

Nieuwe publicatie: Working through Surveillance and Technical Communication

Surveillance wordt vaak gepositioneerd als iets dat ons overkomt, maar hoe zijn we erbij betrokken, vooral als werknemers en technologiegebruikers? ESHCC postdoctoraal onderzoeker Sarah Young geeft hier antwoord op in haar pas gepubliceerde boek Working through Surveillance and Technical Communication.

Wat is surveillance, en waarom moeten we ons er druk over maken? Waarom zijn degenen die technologie gebruiken en/of technische informatie doorgeven zowel agenten als doelwitten van hedendaagse surveillancepraktijken? Sarah behandelt deze vragen door te bespreken wat het betekent om deel te nemen aan surveillance, door te onderzoeken waarom deze deelname problematisch kan zijn, en door aanknopingspunten te bieden voor de beoordeling van iemands ethische en maatschappelijk verantwoorde betrokkenheid bij surveillance.

Verteld vanuit de positie van een voormalig veiligheidsonderzoeker die academisch onderzoeker is geworden, gaat Sarah een interdisciplinair gesprek aan over surveillance, privacy en technische communicatie en daagt ze ons allen uit om onszelf te zien als zowel technische communicatoren als surveillancewerkers.

Sarah's boek Working through Surveillance and Technical Communication is hier te vinden en is ook beschikbaar voor open access.

 

Onderzoeker

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen