Twitch plays Pokémon: een uniek sociaal experiment

Dr. Argyrios Emmanouloudis genoemd in L'ADN artikel
Pikachu
Carolina Castilla Arias

Dr. Argyrios Emmanouloudis heeft zich verdiept in het fascinerende sociale fenomeen van Twitch Plays Pokémon, een gezamenlijk gamingexperiment dat miljoenen mensen in zijn greep hield.

Gelanceerd in 2014, stelde Twitch Plays Pokémon duizenden spelers in staat om tegelijkertijd het spel Pokémon Red te besturen via het Twitch-platform, wat resulteerde in chaotische maar boeiende gameplay. Ondanks de kans op chaos, wist de community het spel in slechts 16 dagen uit te spelen, wat de kracht van collectieve actie aantoont.

"Interessant is hoe dit project door de fans is omarmd," zegt Argyrios Emmanouloudis, onderzoeker aan de Erasmus Universiteit Rotterdam die een studie heeft geschreven over Twitch Plays Pokémon. "Het begon allemaal met een anonieme streamer, maar groeide uit tot iets collectiefs dat een echte gemeenschap vormde." Dit leidde tot de ontwikkeling van in-game "veiligheidsmaatregelen" en door fans aangedreven archiveringswerk. De impact van het project is vandaag de dag nog steeds merkbaar, aangezien de Twitch Plays Pokémon-community blijft floreren, hun 10-jarig jubileum viert en andere games en door fans gecreëerde content beïnvloedt.

Lees meer in het Engelstalige artikel. 

 

Onderzoeker
Meer informatie

Lees het volledige artikel (in het Frans) via Twitch plays Pokémon, 10 ans après, que reste-t-il de cette expérience ? (ladn.eu)

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen