Swifties boos op Donald Trump na valse steunbetuiging

Donald Trump heeft geen vrienden gemaakt met de fans van Taylor Swift vanwege een post met vervalste foto’s. Hij gebruikte namelijk vals beeldmateriaal om zich tijdens zijn campagne op Swifties te richten, waarin het leek alsof Swifties hem steunen. Waarom doet Trump dit? Simone Driessen, mediawetenschapper aan ESHCC en gespecialiseerd in celebrities en hun fans, gaf uitleg bij de NOS.

Even leek Donald Trump de fans van Taylor Swift aan zijn zijde te hebben. Op zijn eigen netwerk Truth Social plaatste hij foto’s waarop het lijkt alsof Taylor Swift en haar fans zich uitspraken voor de Amerikaanse Republikeinse presidentskandidaat. Maar wat bleek? Hij gebruikte Swifties als lokaas voor zijn campagne met deels door AI vervalste beelden waarop ‘Swifties for Trump’ te zien was. Dat viel niet in goede aarde en Trump kreeg vooral boze Swifties over zich heen. Vooral omdat Taylor Swift zelf tijdens de vorige verkiezingen haar steun uitsprak voor de Democraten. 

Simone Driessen legt uit dat de invloed van beroemdheden als Taylor Swift erg groot is; mensen zoals zij hebben miljoenen volgers. Als zij zich dan gaat mengen in een verhaal rondom politieke verkiezingen, spreekt dat een bepaalde groep mensen aan die weer bewust gaan nadenken over hun politieke stem. Politici worden zich er meer en meer bewust van dat ze sterren nodig hebben om ook dat publiek te bereiken.

Taylor Swift heeft zich overigens nog niet uitgelaten over wie haar stem krijgt, maar de vorige keer kon Trump op haar kritiek rekenen vanwege racisme.

Onderzoeker

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen