Prophets of Computing: Dick van Lente edit boek over voorspellingen over computers

Zoom in on motherboard
Old computer

Sinds de opkomst van digitale computers zijn er tot op de dag van vandaag verschillende voorspellingen over computers gevolgd. Dick van Lente, gastdocent cultural history of modern societies aan ESHCC, werkte recent aan de edit van het book Prophets of Computing – Visions of Society Transformed by Computing. Dit boek vertelt hoe deze verwachtingen verschilden, wat hun overeenkomsten zijn en hoe de verschillen en overeenkomsten te begrijpen.

Toen elektronische digitale computers voor het eerst hun intrede deden na de Tweede Wereldoorlog waren ze een revolutionaire kracht. Management, werk, administratie, de overheid en al snel het dagelijks leven veranderden allemaal ingrijpend door het gebruik van de machines. Sindsdien wordt er voortdurend voorspeld en gespeculeerd over de toekomst van computers, tot op de dag van vandaag.

Verschillende voorspellingen

Toen computers zich buiten de VS en het VK begonnen te verspreiden, kwamen dergelijke voorspellingen voort uit opvallend verschillende economische, politieke en culturele hoeken. Dit boek onderzoekt hoe deze verwachtingen van elkaar verschilden, beoordeelt onverwachte overeenkomsten en geeft ons manieren om de verschillen en overeenkomsten te begrijpen.

Grondig onderzoek

Het boek onderzoekt dertien landen, gebaseerd op bronmateriaal in tien verschillende talen – de inspanning van een internationaal team van wetenschappers. Naast analyses van debatten, politieke veranderingen en populaire speculaties, toont het ook een breed scala aan afbeeldingen van ‘de toekomst met computers’.

 

 

Je kunt het boek hier vinden:

Morgan & Claypool Publishers

ACM Digital Library

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen