Na grensoverschrijdend gedrag ligt cancel culture op de loer

Dr. Simone Driessen geïnterviewd voor NOS

"Hoe heftiger de beschuldigingen, hoe feller mensen reageren”, vertelt dr. Simone Driessen aan NOS. Ze werd geïnterviewd over hoe men omgaat met personen die zich schuldig maken aan grensoverschrijdend gedrag. Simone is mediawetenschapper bij de Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC) en doet onderzoek naar cancel culture.

Volgens Simone is cancelen geen nieuw verschijnsel, “maar door sociale media is het veel zichtbaarder geworden.”

Volgens haar is het belangrijk om het bespreekbaar te maken. "Het lastige is dat er vaak nog niets is bewezen", zegt ze. "Iemand wordt ergens van beticht en als publiek denk je: dat kan niet door de beugel. Als gevolg daarvan wordt iemand geboycot."

Voor bedrijven bestaat geen uitgestippelde handelswijze in geval van grensoverschrijdend gedrag. “Het is een grijs gebied”, zegt Simone, “er is geen eenduidig antwoord op de vraag wat je moet doen."

Lees het volledige artikel ‘beschuldigd en gecanceld’ op de website van NOS.\

Andere mediaverschijningen

Onderzoeker
Gerelateerde content
Simone Driessen schreef voor Henry Jenkin’s Global Fandom Jamboree, en kwam in contact met Braziliaanse onderzoeker Aianne Aimado.
Dutch soccer fans in orange clothing at soccer match
Simone Driessen publiceerde een artikel in het Celebrity Studies tijdschrift, over Taylor Swift fans' reactie op haar politieke coming-out.
Black and white picture of Taylor Swift
Dr. Simone Driessen sprak met 2DOC over Tina Turner en cancel culture.
Foto van een microfoon
Simone Driessen deed onderzoek naar de relatie tussen (pop)sterren en hun fans en cancelcultuur en scheen haar licht op deze kwestie in Trouw.
Portrait picture of Simone Driessen

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen