Jacco van Sterkenburg op NPO Radio 1 en het Nationaal Congres tegen Discriminatie en Racisme

Portrait picture of Jacco van Sterkenburg

Donderdag 28 september stond Jacco van Sterkenburg vroeg op voor een dag vol gesprek over racisme en discriminatie. Al om 5 uur 's ochtends werd hij op het Mediapark Hilversum een uur lang geïnterviewd door Merel Wielaert in het NPO Radio 1 programma 'Vroeg' in de aflevering 'Hoe herpakt de voetbalwereld zich?'. Op dezelfde dag nam Jacco deel aan het eerste Nationale Congres tegen Discriminatie en Racisme dat in Nederland werd georganiseerd.

‘Ons voetbal is van iedereen’

Drie jaar geleden startte de KNVB het programma 'Ons voetbal is van iedereen', met als doel racisme en discriminatie in het Nederlandse voetbal te stoppen, zowel op als naast het veld. 28 september organiseerde de KNVB een congres over dit onderwerp om te kijken of er schot in de zaak zit. De KNVB krijgt zowel lof als kritiek; het onderwerp krijgt meer aandacht, maar veranderingen gaan relatief langzaam.

NPO Radio 1 studio

Jacco legt uit dat het probleem hardnekkig is, maar dat er ook steeds meer aandacht voor komt. Samen met Merel en Sjaak van der Linden, directeur van Stichting Radar en voorzitter van discriminatie.nl, bespreekt hij de huidige staat van racisme en discriminatie binnen het voetbal en wat er aangepakt moet worden.

Luister naar het volledige interview op de website van NPO.

 

National Congress against Discrimination and Racism

Nationaal Congres tegen Discriminatie en Racisme

Later die dag nam Jacco deel aan het Nationaal Congres tegen Discriminatie en Racisme, waar zo’n 600 mensen op afkwamen. Hij gaf de inleiding tijdens workshops over discriminatie en racisme in de sport. Deze workshops bestonden uit een VR-ervaring gevolgd door een groepsdiscussie. Het leverde de nodige gesprekken op over rassendiscriminatie in de sport.

Professor

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen