Tegenstrijdige meningen en groeiende tegenstellingen gaan vaak gepaard met allerlei etiketten en waardeoordelen. Voor je het weet word je bestempeld als 'woke', een complotdenker of een 'schaap', een klimaatactivist of klimaatontkenner, enzovoort. Door deze labels kan een vijandig wij-zij denken ontstaan. Hoe kunnen we dit doorbreken en elkaar in deze polariserende tijden in de eerste plaats als medemensen blijven zien?
Hoe overleef je de feestdagen met die ene oom aan tafel, met zijn extreme meningen over Israël en Gaza, of vliegen naar je vakantiebestemming nog wel oké is, of over de overwinning van Trump? In de workshop How to deal with polarization? krijg je handvatten om met uiteenlopende meningen om te gaan. Wat is polarisatie precies, hoe is het tot stand gekomen en hoe kun je het zelf tegengaan? En misschien nog wel belangrijker: hoe kun je een productief gesprek voeren met iemand van wie je denkt dat zijn beweegredenen al vastliggen? Een spoedcursus, net op tijd voor de feestdagen.
Het Humanistisch Verbond onderschrijft principes zoals geloven in de kracht van mensen om goede keuzes te maken, de waarheid in twijfel te trekken en te werken aan een betere wereld. De workshop over hoe om te gaan met polarisatie is daar een voorbeeld van. De training wordt gegeven door Noortje Bot, die een aantal jaren als docent heeft gewerkt aan de School voor Humanistiek in Utrecht en nu vooral actief is als trainer.
Deze workshop wordt georganiseerd door Studium Generale
- Meer informatie
Datum: Dinsdag 10 december 2024
Tijd: 16:00-17:30 uur (inloop 15:45 uur)
Locatie: T3-29 (Mandeville Building)
Moderatie: Lenya SlierendrechtTicket informatie
Students only: 5 euroGeorganiseerd door Studium Generale
- Gerelateerde content