Transdisciplinaire master 'Maatschappelijke transities'

Transformatieve leiders opleiden voor een duurzame toekomst
erasmus bridge in rotterdam

We leven in een tijd van verandering. Of het nu gaat om energie, voedsel, mobiliteit, gezondheidszorg of financiën: de institutionele, technologische en sociale systemen die we hebben ontwikkeld zijn niet duurzaam en zullen veranderen op manieren die we niet kunnen voorspellen of controleren. Om leiders op te leiden die transitieprocessen kunnen interpreteren, ontwikkelen, sturen en faciliteren, hebben we de transdisciplinaire master 'Societal Transitions' ontwikkeld. Het is een voltijds, eenjarig programma dat van start gaat in het academisch jaar 2023/2024.

Wat maakt dit programma uniek?  

  •  Transdisciplinariteit: De master is transdisciplinair, wat betekent dat het kennis uit verschillende disciplines integreert, waaronder economie, filosofie, politicologie, psychologie en ecologie. Studenten werken aan voorbeelden uit de praktijk, in samenwerking met maatschappelijke stakeholders.  

  • Praktisch afstudeerproject: In plaats van een traditionele scriptie te schrijven, zullen studenten als afstudeerproject een interventie voor een duurzaamheidsuitdaging ontwerpen en faciliteren.  

  • Leiderschap en reflectie: De master biedt studenten een persoonlijke leiderschapstraining, waarbij ze hun eigen rol binnen maatschappelijke transities leren begrijpen, daarover leren communiceren en een aanjager van verandering worden. Hun leertraject wordt ondersteund door reflectiesessies.  

  • Samenwerking tussen faculteiten: In dit programma bouwen we voort op de expertise van enkele van de meest prominente en toonaangevende scholen en instituten van de EUR, waaronder DRIFT, ESSB, ESPhil, IHS, ISS en RSM.  

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen